autor:

Eileen

» » Aperitive

Cartofi Dauphinoise

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
1 lingura unt, 700g cartofi taiati felii, 2 catei de usturoi zdrobiti, O ceapa rosie taiata felii, 85g branza Cheddar rasa, 300ml double cream/smantana lichida light, , Mod de pregatire:

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

10 voturi

Mod de preparare

Incalziti cuptorul al 180grade. Ungeti o tava cu unt.
Aranjati un strat de cartofi pe fundul tavii. Adaugati jumatate din cantitatea de usturoi, jumatate din ceapa si un sfert din branza. Asezonati. Puneti un alt strat de cartofi cu restul de usturoi si ceapa, un sfert din branza si asezonati. Terminati cu un strat de cartofi si restul de branza.
Turnati smantana deasupra si coaceti o ora sau pana cartofii sunt bine facuti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute,

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cartofi Dauphinoise cu piept de pui si hribi

Cartofi Dauphinoise cu piept de pui si hribi

Se curata si se spala cartofii si morcovii. Se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare, timp

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 22 iulie 2015

    o fi bună rețeta cu cartofi dar nu acum când sunt 34 grade afară

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 22 iulie 2015

    ce să mâncăm fără cuptor ,dacă sunt 34 grade afară și mai țiu cuptorul 1 oră nu prea stai în casă.

  • Fara foto

    Ionela Barbieru , 17 iulie 2015

    FELICITARI PENTRU RETETE

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      good!!!!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      Deliciosi!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 700g cartofi taiati felii
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • O ceapa rosie taiata felii
  • 85g branza Cheddar rasa
  • 300ml double cream/smantana lichida light
  • Mod de pregatire:

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

COSTEO (Chef de cuisine)

good!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciupercuțe cu sos de hrean