autor:

» » Mancaruri cu carne

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2013

Ingrediente
1 kg cartofi, 1 piept de pui dezosat, 1 borcan mic de ciuperci, 1 ceapa mare, 1 morcov, 150-200 gr cascaval, 5 linguri smantana, 2-3 linguri ulei, sare, piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita rasa marar uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare.
Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute.
Punem carnea si o lasam pana se rumeneste putin, apoi ciupercile.
Adaugam o canita cu apa, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce si lasam sa scada la foc potrivit.
Tragem de pe foc cand este scazut amestecul cu pui si il incorporam cu cartofii si morcovul.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
In bolul cu pui si cartofi punem jumatate din cascavalul ras, smantana, mararul uscat.
Amestecam usor cu o lingura.
Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam tot amestecul, il nivelam, iar deasupra presaram restul de cascaval.
Bagam vasul in cuptor, aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana prinde deasupra o crusta rumena. Temperatura sa fie una potrivita.
Scoatem cand este gata, lasam sa se racoreasca putin si servim.
A iesit o mare , mare bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 9 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Selena

    Selena (Maestru bucatar):

    E delicioasa, eu am mai batut 3 oua si le-am pus deasupra....a iesit o minunatie.

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine):

    a doua oara testez aceasta reteta si vreau sa ma laud,mi-a esit foarte gustoasa ,va multumesc mult

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta, mi s-a primit cu succes, am adaugat putin usturoi o data cu smintina, am inlocuit carnea de pui cu pulpa de porc deoarece nu aveam carne de pui. Va multumesc mult.

    • Cecilia Si Ionut_Vasiliu

      Cecilia Si Ionut_Vasiliu (Bucatar sef):

      Am preparat aseara acesti minunati cartofi si au fost un real succes! Multumesc!

    • Madalina_Iliuta

      Madalina_Iliuta (Chef de cuisine):

      a iesit extraordinar de buna. data viitoare o sa incerc sa-i pun si putin usturoi.

    • Cristina_Diaconu

      Cristina_Diaconu (Chef de cuisine):

      o reteta excelenta. am facut-o de doua ori. A doua oara am inlocuit puiul cu bacon afumat si parca a iesit si mai bun.Cu siguranta o voi mai face!!!

    • AnnaM (Chef de cuisine):

      am folosit cascaval afumat si a fost un adevarat succes

    • AnnaM (Chef de cuisine):

      foarte gustoasa aceasta reteta

    • Cristina_Diaconu

      Cristina_Diaconu (Chef de cuisine):

      foarte bun!!! am folosit toate ingredientele dar 'dupa ochi' :)a iesit excelent. o recomand cu placere

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 23 comentarii

  • Adriana Ion , 25 martie 2015

    SUPER BUNI CARTOFII o fac aceasta reteta de mult timp ,asa ca cine nu a facuta ,sa o faca cu incredere

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 05 august 2014

    Ma bucur mult ca le-a placut chiar si copiilor.

  • Natalia Georgeta Halmaci Hayek , 03 august 2014

    I am pregatit de cateva ori ! Copiii adora !

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

      Isabela ma bucur mult ca ti-a placut!

    • Isabela Isa van Wonderen , 04 ianuarie 2014

      am uitat, si 6 fire de usturoi verde (pe care mi-l cresc in ghivece/galetuse de iaurt etc pe pervaz) :)

    • Isabela Isa van Wonderen , 04 ianuarie 2014

      asta da coincidenta, exact asta am acum la cuptor, dar nu am piept si am pus pulpe si in plus am pus boabe de porumb si o mana de muguri de bambus din conserva. a iesit o minuneeeeeeeeeeeee

    • Cristian Fcsb , 29 noiembrie 2013

      I am pregatit de cateva ori ! Copiii adora !

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Va multumesc mult pentru aprecieri si daca o sa incercati reteta eu zic ca o sa va placa mult!

    • Craciun Costel , 29 noiembrie 2013

      I am pregatit de cateva ori ! Copiii adora !

    • Marian Panait , 29 noiembrie 2013

      I am pregatit de cateva ori ! Copiii adora !

    • Cristian Fcsb , 29 noiembrie 2013

      interesanta reteta cu siguranta o voi incerca va pup numai bine EMILIA din GALATI

    • Zsiga Daniela , 28 noiembrie 2013

      I am pregatit de cateva ori ! Copiii adora !

    • Anuska Mathe , 28 noiembrie 2013

      Multumesc ! Pentru reteta ,voi incerca.

    • Nela Ciortan , 28 noiembrie 2013

      mmmmmm buono

    • Constantina Florescu , 28 noiembrie 2013

      arata foarte bine ,am sa o incerc si eu

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

      Multumesc mult!

    • Alice Naiman , 13 octombrie 2013

      ah ce bun fain

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2013

      Ma bucur ca au fost pe placul vostru Dana!

    • Dana Moraru , 20 august 2013

      La mine a avut succes. I-am adaugat cativa catei de usturoi, o data see you smantana.

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 19 august 2013

      Va multumesc mult. Cristina astept impresii daca ti-a placut!

    • Cristina Irina Diaconu , 16 august 2013

      e in cuptor :D spre sa fie la fel de buna precum arata!

    • Madalina Killfoil , 16 august 2013

      Suna bine, am s-o incerc.

    • potrivit , 16 august 2013

      potrivit, potrivit, potrivit... ce aiurea suna! dar reteta pare interesanta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150-200 gr cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Ma bucur mult ca le-a placut chiar si copiilor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulas cu afumatura si cartofi