Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150-200 gr cascaval
  • 5 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Mod de preparare

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare.

Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel apoi il taiem bucati potrivite.

Ciupercile le spalam si le taiem feliute.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute.

Punem carnea si o lasam pana se rumeneste putin, apoi ciupercile.

Adaugam o canita cu apa, condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce si lasam sa scada la foc potrivit.

Tragem de pe foc cand este scazut amestecul cu pui si il incorporam cu cartofii si morcovul.

Cascavalul il dam pe razatoarea mica.

In bolul cu pui si cartofi punem jumatate din cascavalul ras, smantana, mararul uscat.

Amestecam usor cu o lingura.

Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam tot amestecul, il nivelam, iar deasupra presaram restul de cascaval.

Bagam vasul in cuptor, aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana prinde deasupra o crusta rumena. Temperatura sa fie una potrivita.

Scoatem cand este gata, lasam sa se racoreasca putin si servim.

A iesit o mare , mare bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise