Se incalzeste cuptorul la o temperatura de 220 grade Celsius.
Se pun cartofii intr-o oala cu apa,se acopera oala cu un capac si se aduce apa la fierbere. Se lasa cartofii la fiert timp de 7-10 minute, astfel incat numai invelisul exterior sa fie moale. Cartofii nu trebuie sa fiarba prea mult, pentru ca altfel se vor sfarama.
Se pune untura in tava in care se vor gati cartofii si se da la cuptor. Untura va trebui sa fie foarte fierbinte pentru a preveni lipirea cartofilor de tava.
Intre timp cartofii se scurg de apa,se pune capacul la oala si se agita cartofii bine. In acest fel cartofii vor deveni mai crocanti. Se asezoneaza apoi cu sare si piper.
Se scoate cu atentie tava cu grasime din cuptor si se pun rand pe rand cartofii cu ajutorul unei linguri.
Se dau la cuptor si se lasa timp de 45 de minute. Cam la jumatatea timpului, cartofii se intorc pe partea cealalta. Se pun inapoi in cuptor si se scot atunci cand au devenit auriu-maronii.
Inainte de servire se mai adauga putina sare si piper. Pofta mare!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii