Se incalzeste cuptorul la o temperatura de 220 grade Celsius.
Se pun cartofii intr-o oala cu apa,se acopera oala cu un capac si se aduce apa la fierbere. Se lasa cartofii la fiert timp de 7-10 minute, astfel incat numai invelisul exterior sa fie moale. Cartofii nu trebuie sa fiarba prea mult, pentru ca altfel se vor sfarama.
Se pune untura in tava in care se vor gati cartofii si se da la cuptor. Untura va trebui sa fie foarte fierbinte pentru a preveni lipirea cartofilor de tava.
Intre timp cartofii se scurg de apa,se pune capacul la oala si se agita cartofii bine. In acest fel cartofii vor deveni mai crocanti. Se asezoneaza apoi cu sare si piper.
Se scoate cu atentie tava cu grasime din cuptor si se pun rand pe rand cartofii cu ajutorul unei linguri.
Se dau la cuptor si se lasa timp de 45 de minute. Cam la jumatatea timpului, cartofii se intorc pe partea cealalta. Se pun inapoi in cuptor si se scot atunci cand au devenit auriu-maronii.
Inainte de servire se mai adauga putina sare si piper. Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii