autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2009

Ingrediente
4 cartofi mari albi, 200-250 gr de ciuperci, 6-8 catei de usturoi, 150 gr de ceapa alba, 100-150 gr de unt, 200 de gr de sunca, 150 de gr cascaval, 150-200 de gr de smantana lichida, inele de ceapa rosie, rosii chery, ceapa verde, felii de sfecla proaspata

Dificultate: Medie Timp: 40 min

25 voturi

Mod de preparare

Se iau 4 cartofi mari, se spala bine si se pun la fiert, se lasa aproximativ 30 de minute dupa care se-ncearca, mare atentie sa nu se fiarba prea tare pentru ca se vor sfarama. Dupa ce sunt fierti se scurge apa, se scot cartofii cu atentie sa nu se rupa, si se lasa la racit.

Ciupercile din cutie se spala, storc, se toaca si se pun in tigaie, ceapa se taie marunt, usturoiul se curata si se toaca marunt, sunca se taie fasioare subtiri, toate se calesc in unt se sareaza si pipereaza. Cartofii se taie in doua jumatati egale se scoate miezul cartofului si el in tigaie peste ciuperci, cand acestea sunt aproape gata se adauga un pic de lapte cam 100 de gr si se mai lasa pe foc 10-15 minute.

Dupa care se trece la umplerea cartofilor cu amestecul obtinut, se adauga smantana lichida, deasupra se decoreaza cu feliute de ceapa rosie si se rade cascaval, punandu-se la cuptor maxim 10 minute cat se topeste cascavalul si smantana intra bine in compozitia cartofului imbunatatindu-i gustul Se scot cartofi daca se considera insuficienta cantitatea de cascaval se mai poate adauga cascaval, se trece la decorare cu ½ de rosie cherry, cu ceapa verde si felii de sfecla, exact ca in imaginile alaturate.

Pentru décor se mai poate pune si un crevete mic care este deja fiert.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi fierti in coaja, umpluti dati la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga carnea tocata,sare,piper,cimbru,pasta

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Am batut feliile de piept de curcan, cu ciocanul de snitele. Am presarat cimbru peste bucatile de

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Foarte aspectoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Foarte gustosi, desigur.

  • Fara foto

    lia , 18 ianuarie 2010

    Imi place reteta ta, am s-o incerc. Felicitari! chiar arata bine cartofii...

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 09 martie 2009

      Scuze draga Manna, acum am vazut comentariul tau si iti voi raspunde, cand scoatem miezul cartofului, nu luam tot miezul mai lasat aproximativ 1 cm.

    • Fara foto

      manna , 06 martie 2009

      Cartofii se scobesc pana la coaje sau se mai lasa putin miez?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

25 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi mari albi
  • 200-250 gr de ciuperci
  • 6-8 catei de usturoi
  • 150 gr de ceapa alba
  • 100-150 gr de unt
  • 200 de gr de sunca
  • 150 de gr cascaval
  • 150-200 de gr de smantana lichida
  • inele de ceapa rosie
  • rosii chery
  • ceapa verde
  • felii de sfecla proaspata

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte aspectoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui