Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cartofi frantuzesti

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potrivit de mari
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 40 g pesmet
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta, piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.

Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper.

Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste putin.

Batem oul crud ramas ,cu sare, piper,vegeta .Il amestecam apoi cu laptele, smantana si putin patrunjel verde tocat marunt.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il presaram cu putin pesmet.

Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, jumatate din cantitatea de oua felii si apoi jumatate din amestecul de smantana.

Apoi restul cartofilor , restul feliilor de oua si restul amestecului de smantana si ou.

Deasupra repartizam pesmetul prajit si sucul de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute.

Servim in stare calda ,cu smantana si patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise