autor:

Truedelights

» » Salate

Cartofi frantuzesti

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
5-6 cartofi potrivit de mari, 5 oua, 300 ml smantana, 100 ml lapte dulce, 50 g unt, 40 g pesmet, 3-4 linguri suc de rosii, sare,, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

57 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.
Fierbem si 4 oua timp de 6-7 minute, apoi le punem in apa rece. Le curatam de coaja , le taiem felii subtiri si le presaram cu sare si piper.
Intr-o tigaie prajim pesmetul in unt ,pana se rumeneste putin.

Batem oul crud ramas ,cu sare, piper,vegeta .Il amestecam apoi cu laptele, smantana si putin patrunjel verde tocat marunt.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il presaram cu putin pesmet.
Asezam jumatate din cantitatea de cartofi, jumatate din cantitatea de oua felii si apoi jumatate din amestecul de smantana.
Apoi restul cartofilor , restul feliilor de oua si restul amestecului de smantana si ou.
Deasupra repartizam pesmetul prajit si sucul de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute.
Servim in stare calda ,cu smantana si patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate din oua
Cartofi Frantuzesti

Cartofi Frantuzesti

Cartofi se fierb in coaja, in vas separat se fierb ouale. Se decojesc cartofi se taie felii, la fel

58 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi se curata si se pun la fiert cu putina sare, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Ouale

55 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stef Boji , 25 august 2015

    Cartofii se pun la fiert in apa rece, asa ca s-ar putea sa fie nevoie de 20 de minute doar pana fierb cartofii. Daca te asteapta mama cu ei pregatiti si ouale gata fierte si curatate, s-ar putea sa fie de ajuns o jumatate de de ora pentru coptul cartofiilor frantuzesti in cuptorul deja incins ( tot de mama).i

  • Fara foto

    Nina Marlogeanu , 13 martie 2015

    Da o fac si su , dar pun si cascaval.....super buna .

  • Fara foto

    Elena Mitrofan , 21 martie 2014

    nu se poate face in 20 de minute,garantez, poate in 30 -40...

    • Fara foto

      Popescu Anita Ioana , 13 noiembrie 2013

      fara cascaval?????

    • Fara foto

      Cristian Fcsb , 12 noiembrie 2013

      o voi incerca si eu cu siguranta

    • Fara foto

      חנה הרשקו , 26 august 2013

      usor de preparat gustos si ieftin pofta buna.

    • Fara foto

      Mariana Bahrim , 25 august 2013

      surep bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

      Bine mai arata ! Iar gustul e super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Apetisanti! felicitari! Am scris si ieri comment, vad ca nu a fost afisat, s-a pierdut.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Deliciosi!!!*****

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Multumesc mult pentru stelute!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Multumesc mult fetelor! :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte fini si elegant prezentati!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Minunati! Si mie imi plac mult!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Excelent,excelent............5 stelute.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Imi plac foarte mult,felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Deliciosi ! frumosa prezentare.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

57 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi potrivit de mari
  • 5 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 40 g pesmet
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • sare,
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata ! Iar gustul e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate din oua

Oua umplute - colorate in turmenic Oua umplute - colorate in turmenic

In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie. Scoatem

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ton cu roşii marinate şi ouă fierte Ton cu roşii marinate şi ouă fierte

1. Fierbeţi ouăle 9 minute. Tăiaţi în cubuleţe roşiile, feliaţi mărunt ceapa şi tija de ţelină, tocaţi pătrunjelul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de ridiche cu oua