autor:

Anastasia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi gratinati cu parmesan ceapa rosie si susan

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Ingrediente
1,5 kg. cartofi mijlocii, 3 cepe rosii ~300 de gr., 100 gr. parmesan, 2 linguri faina de grau, 50 ml. ulei de masline(optional), 150 gr. unt, sare, dupa gust, o legatura mica de patrunjel proaspat, o mana susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta am gasito pe http://gourmandine.ro/ si m-am indragostit la prima vedere :)
- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute
- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, ~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii
- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data
- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt
- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan
- tineti cartofii la foc mare ~200 de grade Celsius
in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu parmesan ceapa rosie si susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci

Cartofii dulci se prepara ca si cartofii obisnuiti, doar ca au un gust mai aparte (dulce, cum le

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Se aleg patru porumbi in lapte, pe care ii putem testa taind putin grantele cu unghia. Daca iese

40 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Ninel_Banu

    Ninel_Banu (Chef de cuisine):

    Si eu am testat. Deliciosi!

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Delicioasa reteta, simpla la indemana si destul de rapida incat sa iti doresti s-o faci cat mai des. Eu am pus si usturoi din belsug pentru aroma mai intensa.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Ft buni si hranitori!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Arata super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Foarte gustoasa! Arata si tare bine!

    • Fara foto

      Paula , 02 februarie 2010

      am facut aceasta reteta doar ca eu am adaugat si putina costita , este excelenta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      E interesanta, eu nu pun susan, dar voi incerca, imi place susanul.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Arata super!!!!Mi-ai facut pofta! Asta e scopul.........Bravo!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Buni rău cartofii tăi, Anastasia!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Trebuie sa ie foarte apetisanti

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Si mie draga Medi i-mi place la fel ca si tie ceapa rosie, e o savoare adevarata care da o nota de ne inlocuit cu alt produs !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Anastasia, ce bine arata si ce gustosi trebuie sa fie............si eu folosesc la unele preparate ceapa rosie , imi place teribil de mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional)
  • 150 gr. unt
  • sare, dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Ft buni si hranitori!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Varza de Bruxell