autor:

Simona

» » Aperitive

Cartofi Hasselback

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Ingrediente
8 cartofi medii, sare, piper, 2 linguri unt, 2 linguri ulei masline, rozmarin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala bine cu un buretele. Se usca cu servetele de bucatarie.
Se taie pe latime felii foarte subtiri, dar nu pana jos. Ca sa va fie mai usor, puneti cate o lingura de o partea si de alta a cartofului si astfel cutitul nu va merge pana la baza.
Presarati sare si piper pe cartofi.
Topiti untul si amestecati-l cu ulei. Turnati cate o lingura pe fiecare cartof si adaugati cateva frunzulite de rozmarin pentru intensitatea aromei.
Dati cartofii la cuptor, la 220C pentru 1 ora si 15 minute (depinde si de marimea cartofilor, e mai bine sa-i verificati inainte de a-i scoate). Serviti-i calduti cu extra unt sau cu smantana amestecata cu ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Carnea se condimenteazã cu sare,piper,usturoi feliat,dafin,rozmarin,picant,pastã de ardei si 1

10 voturi    15 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi Hasselback

Cartofi Hasselback

Azi am incercat reteta de \" Cartofi Hasselback\" dupa ce am vazut-o la Miha, care la randul ei s-a

43 voturi    33 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cartoful se pune la fiert cu putina sare. Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat. In

14 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Vinete Umplute cu Branza de vaci