autor:

giorgiana

» » Aperitive

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
7 cartofi rosii mari, margarina sau unt, umplutura:, 2 oua batute cu iaurt sau smantana, ceapa verde taiata marunt,, telemea de vaca sau de oaie data pe razatoare,, bucatele de sunca, , branza topita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Dupa ce au fiert (20-25 min.) si s-au racorit un pic, se taie in 2 pe lungime cartofii si se scobesc.
Se ung un margarina topita sau unt si se aseaza in tava de aragaz. Se prepara umplutura: ce s-a scobit din cartofi se paseaza impreuna cu branza rasa si branza topita. Se adauga ouale batute cu iaurt sau smantana, ceapa verde taiata marunt, bucatelele de sunca si se amesteca bine toata compozitia. Se umple fiecare jumatate de cartof scobit cu umplutura. Se mai poate pune o bucatica de unt si deasupra fiecarei jumatati de cartof, peste umplutura, eu nu am pus. Tava astfel pregatita se da la cuptor, primele 10 min. la foc iute si dupa aceea la foc potrivit pana se rumeneste bine umplutura si se vede ca s-au inmuiat cartofii, intra usor furculita in ei. Eu dupa cele 10 min. am mai tinut carofii, in cuptorul meu, 40-45 min..
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    O bunatate!

  • Giorgiana , 18 martie 2010

    Costy1969, numai la cuptorul meu au stat cartofii 45 min. Am specificat in reteta, ca in cuptorul meu au stat 45 min., depinde intr-adevar de fiecare cuptor cum arde, normal 20-25 min. Incercati reteta si nu o sa va para rau! Multumesc!

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Gustosi si aratosi

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      reteta este buna, am salvat-o dar cred ca 45 minute este cam mult de lasat in cuptor,la ce ingrediente folosesti,cel mult 20-25 minute.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Bun, bun.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      f.buni!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Grozav merita incercat...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Minunati..

    • mariana scarlat , 17 martie 2010

      Foarte buni, Giorgiana!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Foarte buni si aromati.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Par foarte buni.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 7 cartofi rosii mari
  • margarina sau unt
  • umplutura:
  • 2 oua batute cu iaurt sau smantana
  • ceapa verde taiata marunt,
  • telemea de vaca sau de oaie data pe razatoare,
  • bucatele de sunca
  • branza topita.

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

21 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte batut