autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Cartofi in straturi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 noiembrie 2013

Ingrediente
7 cartofi mari, 7 oua, 150 gr cas de oaie, 100 gr cascaval, 50 gr parmezan, 1/2 legatura patrunjel verde, piper, sare, 1 lingura unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunsi pe 3/4 ii luam de pe foc, ii scurgem de apa ramasa si ii lasam sa se racoreasca putin.
Punem la fiert 4 oua, le lasam pana devin tari, apoi le lasam sa se racoreasca si le decojim.
Casul de oaie il faramitam cu mana.
Cascavalul, parmezanul le dam pe razatoarea mica si le amestecam.
Ungem un vas yena cu 1 lingura de unt.
Cartofii ii taiem felii rotunde si asezam un strat in vas.
Punem putin din amestecul cascaval- parmezan, jumatate de cantitate din branza de oaie si ouale fierte feliate.
Iar presaram putin cascaval-parmezan, restul de branza de oaie si inca un rand de cartofi rondele.
Cele 3 oua ramase le batem spuma cu putin piper si patrunjelul verde tocat marunt.
Le turnam deasupra uniform apoi presaram tot cascavalul-parmezan.
Bagam vasul in cuptor, il aprindem si lasam preparatul pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata lasam putin sa se racoresca apoi servim.
Se face repede nu? Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
omleta cu cartofi si kaiser

omleta cu cartofi si kaiser

Puneti un pic de ulei in tigaie si prajiti usor cartoful taiat in felii subtiri ,condimentati cu

26 voturi    16 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Multumesc mult Elena!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Tare bine arata cartofii in straturi!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    Multumesc Valentina!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 7 cartofi mari
  • 7 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Elena!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata Quatro Formaggi