autor:

merisor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
5-6 cartofi medii, 3 linguri ulei de masline, sare, busuioc uscat si maruntit, boia de ardei, piper, 200 gr gogosari in sos de rosii, 3 graunti de usturoi, 1 lingurita zahar (optional, in functie de gustul gogosarilor), 3 fire patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.
Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.
Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.
Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.
Pofta buna!
NOTA
Ardeii in sos de rosii pot fi inlocuiti cu ardei copti, sau gogosari murati, plus sosul de rosii simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

O reteta deosebita cu un sos minunat, aromat si plin de savoare. Nu este deloc complicata si ce sa

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
tocanita de rosi cu mamaliguta

tocanita de rosi cu mamaliguta

se taie ceapa solzisori si ardeiul fideluta si se calesc se aduaga rosiile din conserva si se mai

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Buna mancarica si se poate rade putina branza galbena?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat si maruntit
  • boia de ardei
  • piper
  • 200 gr gogosari in sos de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita zahar (optional
  • in functie de gustul gogosarilor)
  • 3 fire patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buna mancarica si se poate rade putina branza galbena?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume