Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.
Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.
Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.
Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.
Pofta buna!
NOTA
Ardeii in sos de rosii pot fi inlocuiti cu ardei copti, sau gogosari murati, plus sosul de rosii simplu.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii