1) Fierbe cartofi cca. 10 min. în apã cu sare. Se curãtã de coajã si se taie rondele.
2)Într-o tigaie se pune la cãlit ceapa cu jumãtate din unt.Când ceapa este moale si îsi schimbã usor culoarea spre auriu se pune usturoiul si se mai lasã 2 minute.
Scoate ceapa si usturoiul deoparte si pãstreazã.
3) În acelasi ulei, se pun la prãjit cartofi. Dacã este nevoie se poate adãuga unt.
4)într-o formã pt cuptor se pune jumãtate din cantitatea de cartofi, peste se pun ceapa si usturoiul pãstrat, verdeatã tocatã si se acoperã cu restul de cartofi .Eu am pus brânzã rasã si câteva rosii cherry.
Se condimenteazã cu sare si piper si restul de verdeatã.
Puteti renunta la forma pt. cuptor si lãsa cartofi chiar în tigaie.
5)Dã la cuptor la 200ºC, cca. 15 min.
Serveste cald.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii