autor:

Piri Piri e Canela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Cartofi á la Lyon

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 16 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 16 iunie 2011

Ingrediente
500 gr. cartofi albi cu coajã spãlati, 120 gr. unt sau cremã vegetalã topitã, 1 ceapã mare tãiatã în rondele fine, 2 cãtei de usturoi feliati, sare si piper, 2 linguri de pãtrunjel tocat, chives optional, brânzã rasã optional, rosii cherry pt. decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

1) Fierbe cartofi cca. 10 min. în apã cu sare. Se curãtã de coajã si se taie rondele.

2)Într-o tigaie se pune la cãlit ceapa cu jumãtate din unt.Când ceapa este moale si îsi schimbã usor culoarea spre auriu se pune usturoiul si se mai lasã 2 minute.
Scoate ceapa si usturoiul deoparte si pãstreazã.

3) În acelasi ulei, se pun la prãjit cartofi. Dacã este nevoie se poate adãuga unt.
4)într-o formã pt cuptor se pune jumãtate din cantitatea de cartofi, peste se pun ceapa si usturoiul pãstrat, verdeatã tocatã si se acoperã cu restul de cartofi .Eu am pus brânzã rasã si câteva rosii cherry.
Se condimenteazã cu sare si piper si restul de verdeatã.
Puteti renunta la forma pt. cuptor si lãsa cartofi chiar în tigaie.
5)Dã la cuptor la 200ºC, cca. 15 min.
Serveste cald.

Poftã bunã!


www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi á la Lyon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste cu tofu, andive, germeni mix de mustar, gulie, rapita,   iaurt de caju si parmezan vegan

Paste cu tofu, andive, germeni mix de mustar, gulie, rapita, iaurt de caju si parmezan vegan

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa fierbere se pun la scurs. Pentru parmezanul

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Ghiveci de vara

Ghiveci de vara

Curatam ceapa si o taiem solzisori, apoi o tragem in putin ulei ,in cratita in care vom face ghiveciul. Rosiile

3 voturi    0 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bohor Alina , 04 martie 2014

    Acum am făcut și eu, e deja la cuptor:) abia aștept sa văd ce iese; )

  • Fara foto

    Liliana Miron , 03 martie 2014

    E foarte bun!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi albi cu coajã spãlati
  • 120 gr. unt sau cremã vegetalã topitã
  • 1 ceapã mare tãiatã în rondele fine
  • 2 cãtei de usturoi feliati
  • sare si piper
  • 2 linguri de pãtrunjel tocat
  • chives optional
  • brânzã rasã optional
  • rosii cherry pt. decor

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei