Cartofii noi bine spalati se fierb in coaja, in apa cu putina sare, aproximativ 15-20 minute. Se scurg de apa, se lasa putin sa se racoreasca si se curata coaja.
Preparati un mujdei din usturoiul curatat si bine zdrobit peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul.
Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata si asezati pe un platou cartofii intregi sau taiati, iar langa ei sosul de mujdei. Decorati cu frunzulite de marar sau patrunjel, bucatele de ardei gras, rosu, etc.
Puteti servi cartofii si cu sos de marar, preparat astfel: puneti faina si uleiul intr-o craticioara, amestecati cu un tel mic in forma de para, puneti craticioara pe ochiul mic la foc mic si adaugati imediat laptele fierbine in care ati dizolvat cubul concentrat. Amestecati pana se ingroasa (2-3 clocote) si la urma adaugati mararul tocat.
Se pot servi ca atare, cu branza (cas) sau ca garnitura impreuna cu alte legume fierte langa rasol de pui sau de vitel.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii