autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi noi mai maricei, pentru sosul de usturoi:, 1 capatana usturoi, 3-4 linguri ulei, 1 galbenus (optional), 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu, 1 lingura otet (zeama de lamaie), 2-3 linguri smantana sau iaurt, 1 lingurita marar sau patrunjel tocat, sare, piper alb, pentru sos de marar (optional):, 1 legatura de marar, 2-3 linguri faina, 50 ml ulei (50 g unt), 1 cub concentrat legume sau pui, 250 ml lapte fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Cartofii noi bine spalati se fierb in coaja, in apa cu putina sare, aproximativ 15-20 minute. Se scurg de apa, se lasa putin sa se racoreasca si se curata coaja.
Preparati un mujdei din usturoiul curatat si bine zdrobit peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul.
Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata si asezati pe un platou cartofii intregi sau taiati, iar langa ei sosul de mujdei. Decorati cu frunzulite de marar sau patrunjel, bucatele de ardei gras, rosu, etc.
Puteti servi cartofii si cu sos de marar, preparat astfel: puneti faina si uleiul intr-o craticioara, amestecati cu un tel mic in forma de para, puneti craticioara pe ochiul mic la foc mic si adaugati imediat laptele fierbine in care ati dizolvat cubul concentrat. Amestecati pana se ingroasa (2-3 clocote) si la urma adaugati mararul tocat.
Se pot servi ca atare, cu branza (cas) sau ca garnitura impreuna cu alte legume fierte langa rasol de pui sau de vitel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos de usturoi si de marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu soia si legume

Paste cu soia si legume

Se fierb legumele la aburi,cuburile de soia se fierb si ele in apa cu sare.Se pune ulei intr-o tigaie

14 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Ce bine arata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Roxa , 12 mai 2010

    Arata incredibil de apetisant!!! trebuie neaparat sa incerc reteta ta Doina!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Theodora, trimite-mi te rog un mesaj privat. Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      theodora , 25 august 2009

      Ce rol are bicarbonatul?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Interesant,neaparata o sa incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      O bunatate...Si eu prepar un astfel de sos si intr-adevar este tare delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      O bunatate...Si eu prepar un astfel de sos si intr-adevar este tare delicios...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Chiar azi am mancat cartofi noi cu sos de usturoi,dar... am uitat de marar.Data viitoare nu mai uit...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Foarte gustosi. Se pot face cartofii si copti in coaja si taiati apoi in jumatate si serviti cu sos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Da, ai dreptate, am incercat si eu reteta si a iesit foarte foarte buna!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Deliciosi...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Da, este foarte gustoasa si usor de gatit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Doina, minunat arata mancarica ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mai maricei
  • pentru sosul de usturoi:
  • 1 capatana usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 galbenus (optional)
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet (zeama de lamaie)
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt
  • 1 lingurita marar sau patrunjel tocat
  • sare
  • piper alb
  • pentru sos de marar (optional):
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 linguri faina
  • 50 ml ulei (50 g unt)
  • 1 cub concentrat legume sau pui
  • 250 ml lapte fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gulie