Cartofii noi bine spalati se fierb in coaja, in apa cu putina sare, aproximativ 15-20 minute. Se scurg de apa, se lasa putin sa se racoreasca si se curata coaja.
Preparati un mujdei din usturoiul curatat si bine zdrobit peste care puteti bicarbonatul si stingeti cu otet (zeama de lamaie), adaugati putina sare, piper alb si frecati cu un tel mic in forma de para cu ulei si la urma adaugati smantana sau iaurtul.
Dregeti gustul sa fie acrisor si aromat, adaugati verdeata tocata si asezati pe un platou cartofii intregi sau taiati, iar langa ei sosul de mujdei. Decorati cu frunzulite de marar sau patrunjel, bucatele de ardei gras, rosu, etc.
Puteti servi cartofii si cu sos de marar, preparat astfel: puneti faina si uleiul intr-o craticioara, amestecati cu un tel mic in forma de para, puneti craticioara pe ochiul mic la foc mic si adaugati imediat laptele fierbine in care ati dizolvat cubul concentrat. Amestecati pana se ingroasa (2-3 clocote) si la urma adaugati mararul tocat.
Se pot servi ca atare, cu branza (cas) sau ca garnitura impreuna cu alte legume fierte langa rasol de pui sau de vitel.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii