Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ingrediente
3 dovlecei 5 cartofi 1 rosie 400 grame brinza (de ex., brinza de burduf si mozzarella) 3 linguri pesmet unt sau margarina pentru uns tava 2 oua 1 lingura lapte 10 linguri smintina sau iaurt sare, condimente
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert in apa cu sare si se lasa 5 minute (nu mai mult ca sa nu se inmoaie foarte tare). Separat, se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert, 10-15 minute (sa fie fierti dar sa nu se sfarime). Se unge cu unt o forma termorezistenta, se presara cu pesmet. Se asaza dovleceii ca sa acopere bine forma, se sareaza, se condimenteaza. Se presara cu jumatate cantitatea de brinza, se stropesc cu jumatate cantitatea de smintina sau iaurt. Se asaza cartofii, se sareaza si condimenteaza, se acopera cu brinza si smintina ramase. Se bat 2 oua cu 1 lingura de lapte si un praf de sare. Se toarna peste cartofi si dovlecei. Se taie rosia felii subtiri, se asaza deasupra taiate. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute, pina ce se rumeneste pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite.
O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o
0 voturi
0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se pregăteşte o soluţie, un baiţ din zeama de lămâie, puţină apă, 3 căţei de usturoi
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 martie 2009
Asa. Am sa pun suc de rosii (nu imi place mozzarela), pun cascaval si dau putin la cuptor si cred ca o sa pun si deasupra cascaval. Daca nu pun cascaval, pun Allmette sau alt derivat, sunt o gramada la cutiute, difera denumirea. Oricum, multumesc pentru retete!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 martie 2009
Nu am facut-o, dar am sa o fac saptamana aceasta. Sigur! Pe la noi nu prea se mananca cartofi si dovlecei nu am mai gatit de.... mult timp.