Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert in apa cu sare si se lasa 5 minute (nu mai mult ca sa nu se inmoaie foarte tare). Separat, se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert, 10-15 minute (sa fie fierti dar sa nu se sfarime). Se unge cu unt o forma termorezistenta, se presara cu pesmet. Se asaza dovleceii ca sa acopere bine forma, se sareaza, se condimenteaza. Se presara cu jumatate cantitatea de brinza, se stropesc cu jumatate cantitatea de smintina sau iaurt. Se asaza cartofii, se sareaza si condimenteaza, se acopera cu brinza si smintina ramase. Se bat 2 oua cu 1 lingura de lapte si un praf de sare. Se toarna peste cartofi si dovlecei. Se taie rosia felii subtiri, se asaza deasupra taiate. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute, pina ce se rumeneste pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii