autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor

Autor: mirabella_m (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirabella_m (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
3 dovlecei 5 cartofi 1 rosie 400 grame brinza (de ex., brinza de burduf si mozzarella) 3 linguri pesmet unt sau margarina pentru uns tava 2 oua 1 lingura lapte 10 linguri smintina sau iaurt sare, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert in apa cu sare si se lasa 5 minute (nu mai mult ca sa nu se inmoaie foarte tare). Separat, se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert, 10-15 minute (sa fie fierti dar sa nu se sfarime). Se unge cu unt o forma termorezistenta, se presara cu pesmet. Se asaza dovleceii ca sa acopere bine forma, se sareaza, se condimenteaza. Se presara cu jumatate cantitatea de brinza, se stropesc cu jumatate cantitatea de smintina sau iaurt. Se asaza cartofii, se sareaza si condimenteaza, se acopera cu brinza si smintina ramase. Se bat 2 oua cu 1 lingura de lapte si un praf de sare. Se toarna peste cartofi si dovlecei. Se taie rosia felii subtiri, se asaza deasupra taiate. Se da la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute, pina ce se rumeneste pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Usor,rapid si gustos...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

    O reteta usoara si cred ca e si gustoasa.Felicitari pentru prezentare!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Asa. Am sa pun suc de rosii (nu imi place mozzarela), pun cascaval si dau putin la cuptor si cred ca o sa pun si deasupra cascaval. Daca nu pun cascaval, pun Allmette sau alt derivat, sunt o gramada la cutiute, difera denumirea. Oricum, multumesc pentru retete!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

      Nu am facut-o, dar am sa o fac saptamana aceasta. Sigur! Pe la noi nu prea se mananca cartofi si dovlecei nu am mai gatit de.... mult timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei 5 cartofi 1 rosie 400 grame brinza (de ex.
  • brinza de burduf si mozzarella) 3 linguri pesmet unt sau margarina pentru uns tava 2 oua 1 lingura lapte 10 linguri smintina sau iaurt sare
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de mirabella_m
Fusili cu brinza la cuptor

Fusili cu brinza la cuptor

Se fierb in apa cu sare macaroanele, conform indicatiilor de pe pachet. Se pun la scurs. Separat,

1 vot    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Omleta cu bacon si rosii

Omleta cu bacon si rosii

Se incinge untul sau uleiul in tigaie; se adauga bacon-ul taiat bucatele mici, plus condimente, se

2 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci

Cartofii dulci se prepara ca si cartofii obisnuiti, doar ca au un gust mai aparte (dulce, cum le

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
conopida prajita