autor:

Alina

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane se folosesc:, , -600-700 g cartofi, -2-3 ardei rosii si galbeni, -100 g sunca afumata, -5-6 ciuperci, -1-2 cepe, -50 ml ulei, -50ml vin, -3-4 catei de usturoi, -piper, -sare, -verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Intre timp se spala legumele si se taie julien.

Sunca se taie tot julien.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.

Intr-un wok se inabuse ceapa, ciupercutele, ardeiul, se adauga sunca si cartofii, la care se adauga usturoiul, vinul, si condimentele.Se adauga si verdeata tocata marunt.

Se poate servi garnitura fa friptura, dar si ca fel principal de mancare.

Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni, se poate renunta la sunca.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Se pun la calit in tigaie cu putin ulei. Se adauga

7 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare.

21 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Arata bine cartofii tai!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare buni.Eu stiu alta reteta de cartofi taranesti,mai simpla,dar sunt sigura ca astia sunt mult mai buni,arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Gustosi de iti lasa gura apa

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Waw...trebuie sa fie tare gustosi !!! Sigur am sa-i incerc ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane se folosesc:
  • -600-700 g cartofi
  • -2-3 ardei rosii si galbeni
  • -100 g sunca afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -1-2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -50ml vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -piper
  • -sare
  • -verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancare de spanac