autor:

Alina

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane se folosesc:, , -600-700 g cartofi, -2-3 ardei rosii si galbeni, -100 g sunca afumata, -5-6 ciuperci, -1-2 cepe, -50 ml ulei, -50ml vin, -3-4 catei de usturoi, -piper, -sare, -verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Intre timp se spala legumele si se taie julien.

Sunca se taie tot julien.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.

Intr-un wok se inabuse ceapa, ciupercutele, ardeiul, se adauga sunca si cartofii, la care se adauga usturoiul, vinul, si condimentele.Se adauga si verdeata tocata marunt.

Se poate servi garnitura fa friptura, dar si ca fel principal de mancare.

Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni, se poate renunta la sunca.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu carnati de casa

Iahnie de fasole cu carnati de casa

Se pune 3 linguri de ulei intr-o cartita apoi se pune ceapa si boia se lasa sa se incalzeasca putin

14 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Spalam carnita. Curatam si spalam legumele. Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Arata bine cartofii tai!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare buni.Eu stiu alta reteta de cartofi taranesti,mai simpla,dar sunt sigura ca astia sunt mult mai buni,arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Gustosi de iti lasa gura apa

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Waw...trebuie sa fie tare gustosi !!! Sigur am sa-i incerc ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane se folosesc:
  • -600-700 g cartofi
  • -2-3 ardei rosii si galbeni
  • -100 g sunca afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -1-2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -50ml vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -piper
  • -sare
  • -verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu orez