autor:

Alina

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane se folosesc:, , -600-700 g cartofi, -2-3 ardei rosii si galbeni, -100 g sunca afumata, -5-6 ciuperci, -1-2 cepe, -50 ml ulei, -50ml vin, -3-4 catei de usturoi, -piper, -sare, -verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Intre timp se spala legumele si se taie julien.

Sunca se taie tot julien.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.

Intr-un wok se inabuse ceapa, ciupercutele, ardeiul, se adauga sunca si cartofii, la care se adauga usturoiul, vinul, si condimentele.Se adauga si verdeata tocata marunt.

Se poate servi garnitura fa friptura, dar si ca fel principal de mancare.

Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni, se poate renunta la sunca.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Arata bine cartofii tai!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun,bun,super bun...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare buni.Eu stiu alta reteta de cartofi taranesti,mai simpla,dar sunt sigura ca astia sunt mult mai buni,arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Gustosi de iti lasa gura apa

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Waw...trebuie sa fie tare gustosi !!! Sigur am sa-i incerc ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane se folosesc:
  • -600-700 g cartofi
  • -2-3 ardei rosii si galbeni
  • -100 g sunca afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -1-2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -50ml vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -piper
  • -sare
  • -verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi franţuzeşti(2 variante)