autor:

merisor

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
2 cartofi albi, mari, 500 g carne de porc tocată, 1 ceapă roșie, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ardei gras, 50 ml ulei de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc, 2 ouă, 2 căței de usturoi, mozzarella, Pentru sos:, 750 g pastă de roșii cu legume, 500 ml apă, frunze de busuioc, 1 linguriță zahăr, sare, piper, 2 căței de usturoi, 50 ml ulei de măsline, 1 crenguță rozmarin, 1/2 legătură mărar, 1/2 legătură pătrunjel, 30 g parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr.
Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de dulceață.
Nu lăsăm cartofii să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă ușor.
Curățăm apoi cartofii și îi tăiem pe jumătate, transversal.
Scobim interiorul cu o linguriță, lăsând o carcasă de 1-2 mm grosime.
Pentru umplutură, curățăm și tocăm legumele în cuburi, apoi le călim ușor în ulei de măsline aromatizat cu frunze de busuioc și 2 căței de usturoi striviți.
Adăugăm și câțiva stropi de apă, pentru a nu obține acel gust de prăjeală dăunător organismului.
Când legumele sunt bine pătrunse, adăugăm carnea tocată și amestecăm intens pentru a se rumeni uniform.
Condimentăm amestecul cu sare, piper și cimbru, adăugăm și câte puțină apă pentru a nu se lipi ingredientele de pereții vasului, apoi lăsăm amestecul la răcit.
Când este rece, adăugăm 2 ouă micuțe, sau unul mare și omogenizăm compoziția.
Cu acest amestec umplem carcasele de cartofi.
Pentru sos, punem uleiul la încins cu doi căței de usturoi striviți și câteva frunze de busuioc rupte, apoi adăugăm pasta de roșii, amestecăm de câteva ori și completăm cu apă fiartă.
Lăsăm sosul să fiarbă 10 minute, timp în care îl asezonăm și cu condimente, apoi adăugăm în el cartofii umpluți, dar și surplusul de umplutură care nu a încăput în ei, precum și pulpa cartofilor scobită și tocată în cuburi.
Adăugăm la mijloc o crenguță de rozmarin și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, iar cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm peste cartofi, mozzarella rasă.
La final, după ce se mai temperează puțin mâncarea, presărăm puțin parmezan ras și verdeața tocată mărunt.
Tare buni au ieșit acești cartofi umpluți cu carne tocată, în sos de roșii, vă recomand să-i încercați cu încredere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi albi
  • mari
  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 ouă
  • 2 căței de usturoi
  • mozzarella
  • Pentru sos:
  • 750 g pastă de roșii cu legume
  • 500 ml apă
  • frunze de busuioc
  • 1 linguriță zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 30 g parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

38 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

23 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ciuperci