autor:

mariana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofii cu smantana la cuptor

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi mijlocii, 50 g unt, 150 g cascaval ras, 1 lingura cu faina, 150 g smantana, 5 oua, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute;
Se lasa sa se raceasca apoi se curata si se taie in felii subtiri;
Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt;
Separat se amesteca galbenusurile cu faina, adaugand treptat smantana, 100 g cascaval, sare, piper, iar la sfarsit albusurile batute spuma;
Se toarna acest amestec peste cartofi, iar deasupra se presara restul de cascaval ras si bucatile de unt;
Se lasa la cuptor la foc potrivit, cca 20 de minute.

Cartofi cu smantana la cuptor este o reteta practica si delicioasa, utila pentru toate gospodinele si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Cartofii cu smantana la cuptor se servesc ca atare sau in combinatie cu legume fragede, legume gratinate, preparate din carne, in functie de poftele fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii cu smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

-Florile se pun sub jetul da apa si se clatesc usor,apoi se lasa la scurs sau se scutura usor de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Vinetele se curata partial de coaja, se taie felii de aprox 1 cm grosime si se sareaza. Se prajesc

6 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Eu fac fara faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mijlocii
  • 50 g unt
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura cu faina
  • 150 g smantana
  • 5 oua
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi boieresti