autor:

mariana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofii cu smantana la cuptor

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi mijlocii, 50 g unt, 150 g cascaval ras, 1 lingura cu faina, 150 g smantana, 5 oua, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute;
Se lasa sa se raceasca apoi se curata si se taie in felii subtiri;
Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt;
Separat se amesteca galbenusurile cu faina, adaugand treptat smantana, 100 g cascaval, sare, piper, iar la sfarsit albusurile batute spuma;
Se toarna acest amestec peste cartofi, iar deasupra se presara restul de cascaval ras si bucatile de unt;
Se lasa la cuptor la foc potrivit, cca 20 de minute.

Cartofi cu smantana la cuptor este o reteta practica si delicioasa, utila pentru toate gospodinele si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Cartofii cu smantana la cuptor se servesc ca atare sau in combinatie cu legume fragede, legume gratinate, preparate din carne, in functie de poftele fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii cu smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele.

0 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu carnati si rosii

Pui la cuptor cu carnati si rosii

Spalati puiul, zvantati-l cu hartie absorbanta, apoi taiati-l pe mijlocul spatelui si desfaceti-l

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Eu fac fara faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mijlocii
  • 50 g unt
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura cu faina
  • 150 g smantana
  • 5 oua
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute