autor:

mariana

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofii cu smantana la cuptor

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi mijlocii, 50 g unt, 150 g cascaval ras, 1 lingura cu faina, 150 g smantana, 5 oua, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute;
Se lasa sa se raceasca apoi se curata si se taie in felii subtiri;
Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt;
Separat se amesteca galbenusurile cu faina, adaugand treptat smantana, 100 g cascaval, sare, piper, iar la sfarsit albusurile batute spuma;
Se toarna acest amestec peste cartofi, iar deasupra se presara restul de cascaval ras si bucatile de unt;
Se lasa la cuptor la foc potrivit, cca 20 de minute.

Cartofi cu smantana la cuptor este o reteta practica si delicioasa, utila pentru toate gospodinele si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Cartofii cu smantana la cuptor se servesc ca atare sau in combinatie cu legume fragede, legume gratinate, preparate din carne, in functie de poftele fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii cu smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
cartofi taranesti (5portii)

cartofi taranesti (5portii)

Se curata cartofii se taie cubulete si se prajesc in ulei.Separat se caleste ceapa solzisori(pina

12 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de hrean

Sarmalute in foi de hrean

Poate multi dintre noi nu cunoastem ca frunzele de hrean pot inlocui cu succes frunzele de vita de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Eu fac fara faina.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mijlocii
  • 50 g unt
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura cu faina
  • 150 g smantana
  • 5 oua
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Zucchini Cu Brânză