autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cassoulet (Mancare originara din sud-vestul Frantei)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole alba (uscata), , 5 cepe,, 6 cuisoare, , 100 g sorici, , 3 crengute cimbru, , 3 fire patrunjel, , 2 foi de dafin, , 6 catei de usturoi, , 250 g carnati (usturoiati), , 500 g carne de miel,, 400 g ceafa de porc, , 100 g costita, , 4 linguri untura, , sare,, piper, , 3 rosii mari (circa 500 g), , 2-3 linguri pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1. Se pune fasolea la inmuiat. Se pune fasolea intr-o oala mare, se adauga 2 l de apa si se lasa peste noapte - cu capac - sa se inmoaie. Se curata 3 cepe si se infig in ele cuisoarele. Soriciul se pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba cateva minute. 2. Se fierbe fasolea. Se leaga cu o ata patrunjelul, cimbrul si o foaie de dafin. Se fierbe fasolea circa o ora in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu cele 3 cepe impanate, soriciul, buchetul de ierburi aromate si 3 catei de usturoi curatati de coaja. Se adauga carnatul si se fierbe si el impreuna cu fasolea, circa 1/2 ora. 3. Se prajeste carnea de miel si de porc. Carnea spalata si zvantata se taie bucati potrivite, iar costita se taie cubulete. Se prajesc toate in untura incinsa, se toaca marunt celelalte 2 cepe si cei 3 catei de usturoi, se prajesc si ele cateva minute impreuna cu carnea, dupa care se adauga si foaia de dafin ramasa. 4. Se fierbe carnea. Se scurge fasolea, iar zeama de toarna peste carne. Se adauga rosiile curatate de pielita si taiate marunt si se fierb incet, impreuna cu carnea la foc mic, aproximativ o ora. 5. Se pun ingredientele intr-o forma rezistenta la foc. Pe fundul formei se aseaza soriciul, iar peste el se toarna jumatate din fasole. Peste fasole urmeaza bucatile de carne si deasupra restul de fasole, in care s-a incorporat carnatul taiat felii. 6. Cassoulet-ul se rumeneste la cuptor. Peste amestecul de fasole si carne se presara pesmetul, se baga la cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se rumeneasca circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet (Mancare originara din sud-vestul Frantei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu mazare

Piept de pui cu mazare

Spalam bine pieptul de pui il taiem in cubulete. Punem intr-o craticioara 2 linguri de ulei din samburi

70 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Curcan cu sampanie, mazare si piure de sfecla rosie

Am desfacut cu grija pielita ce acoperea pulpa de curcan, fara a o desprinde complet. Sub pielita

0 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole alba (uscata)
  • 5 cepe,
  • 6 cuisoare
  • 100 g sorici
  • 3 crengute cimbru
  • 3 fire patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 250 g carnati (usturoiati)
  • 500 g carne de miel,
  • 400 g ceafa de porc
  • 100 g costita
  • 4 linguri untura
  • sare,
  • piper
  • 3 rosii mari (circa 500 g)
  • 2-3 linguri pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare cu gaturi de curcan la cuptor