autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cassoulet (Mancare originara din sud-vestul Frantei)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole alba (uscata), , 5 cepe,, 6 cuisoare, , 100 g sorici, , 3 crengute cimbru, , 3 fire patrunjel, , 2 foi de dafin, , 6 catei de usturoi, , 250 g carnati (usturoiati), , 500 g carne de miel,, 400 g ceafa de porc, , 100 g costita, , 4 linguri untura, , sare,, piper, , 3 rosii mari (circa 500 g), , 2-3 linguri pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1. Se pune fasolea la inmuiat. Se pune fasolea intr-o oala mare, se adauga 2 l de apa si se lasa peste noapte - cu capac - sa se inmoaie. Se curata 3 cepe si se infig in ele cuisoarele. Soriciul se pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba cateva minute. 2. Se fierbe fasolea. Se leaga cu o ata patrunjelul, cimbrul si o foaie de dafin. Se fierbe fasolea circa o ora in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu cele 3 cepe impanate, soriciul, buchetul de ierburi aromate si 3 catei de usturoi curatati de coaja. Se adauga carnatul si se fierbe si el impreuna cu fasolea, circa 1/2 ora. 3. Se prajeste carnea de miel si de porc. Carnea spalata si zvantata se taie bucati potrivite, iar costita se taie cubulete. Se prajesc toate in untura incinsa, se toaca marunt celelalte 2 cepe si cei 3 catei de usturoi, se prajesc si ele cateva minute impreuna cu carnea, dupa care se adauga si foaia de dafin ramasa. 4. Se fierbe carnea. Se scurge fasolea, iar zeama de toarna peste carne. Se adauga rosiile curatate de pielita si taiate marunt si se fierb incet, impreuna cu carnea la foc mic, aproximativ o ora. 5. Se pun ingredientele intr-o forma rezistenta la foc. Pe fundul formei se aseaza soriciul, iar peste el se toarna jumatate din fasole. Peste fasole urmeaza bucatile de carne si deasupra restul de fasole, in care s-a incorporat carnatul taiat felii. 6. Cassoulet-ul se rumeneste la cuptor. Peste amestecul de fasole si carne se presara pesmetul, se baga la cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se rumeneasca circa 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet (Mancare originara din sud-vestul Frantei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este: INTINSOARE

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Vinete umplute la cuptor-specific tarilor arabe

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o

20 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g fasole alba (uscata)
  • 5 cepe,
  • 6 cuisoare
  • 100 g sorici
  • 3 crengute cimbru
  • 3 fire patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 250 g carnati (usturoiati)
  • 500 g carne de miel,
  • 400 g ceafa de porc
  • 100 g costita
  • 4 linguri untura
  • sare,
  • piper
  • 3 rosii mari (circa 500 g)
  • 2-3 linguri pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu banane si orez cubana