Reteta postata pe: 26 mai 2005
Ingrediente
Pentru 10 kg castraveti sau gogonele verzi:, 5 l saramura, 30 g usturoi, 50 g hrean, 100 g marar, 100 g frunze de vişin.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Castraveţii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfei incit sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor înmuia pe timpul murarii (conservarii). Dupa 24 ore se scot din soluţie, se spala cu apa rece si se asaza in borcane (putini) alternand cu condimentele din reteta. Se toarna saramura fierbinte pregatita dupa, pina la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic. Primele 3-4 zile borcanele cu castraveti sau gogonele verzi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine (petrol).
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti si patlagele (gogonele verzi in saramura)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate