autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Castraveti si patlagele (gogonele verzi in saramura)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg castraveti sau gogonele verzi:, 5 l saramura, 30 g usturoi, 50 g hrean, 100 g marar, 100 g frunze de vişin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

38 voturi

Mod de preparare

Castraveţii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfei incit sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor înmuia pe timpul murarii (conservarii). Dupa 24 ore se scot din soluţie, se spala cu apa rece si se asaza in borcane (putini) alternand cu condimentele din reteta. Se toarna saramura fierbinte pregatita dupa, pina la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic. Primele 3-4 zile borcanele cu castraveti sau gogonele verzi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine (petrol).
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti si patlagele (gogonele verzi in saramura)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi pentru vara

Muraturi pentru vara

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Petalele alese (fara partea alba) se freaca cu sarea de lamaie si o lingura de zahar. Separat se

28 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 kg castraveti sau gogonele verzi:
  • 5 l saramura
  • 30 g usturoi
  • 50 g hrean
  • 100 g marar
  • 100 g frunze de vişin.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
GEM DE PRUNE ALBE