autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
10-12 castraveti cornichon mai dolofani, 4-5 rosii, 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura marar + patrunjel, 1 ceasca de orez, 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri, 4-5 linguri ketchup, 2 linguri ulei, sare, piper, cimbru, boia, condimente pentru sarmale, etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Castravetii umpluti au un gust deosebit, intre dovlecel si gulie. Daca ii combini si cu rosii umplute, va iesi o mancarica nemaipomenita.
Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei (vezi filmuletul).
Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit.
Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati pielitele si tocati-o (eu folosit blenderul) impreuna cu cepele taiate bucati mari, morcovul feliat si ce a ramas de la rosii. Amestecati totul cu vredeata tocata, ketchup, orezul spalat si scurs, baza pentru mancaruri (eu am pus o lingurita de zahar), sare, piper, cimbru, boia, condimente, dupa gust. Omogenizati compozitia.
Umpleti castravetii si rosiile, apoi asezati-le intr-o craticioara, castravetii pe margine si rosiile in mijloc. Turnati apa fierbinte cat sa le acopere si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, fara sa clocoteasca, 20 minute. Dati apoi cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 20 minute (aveti grija sa nu scada prea mult zeama). Cine vrea poate sa desfaca doua lingurite de faina in putina apa si sa toarne peste sos agitand craticioara de manere.
Dupa 3-4 minute este gata si se leaga sosul. Puneti pe farfurii 1-2 castraveciori, cate o rosie, sos deasupra si garnisiti cu verdeata. Se pot servi si cu smantana. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti si rosii cu umplutura de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara

21 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu cartofi la cuptor

Dovlecei cu cartofi la cuptor

Dovleceii se curata si se dau pe razatoare. Cartofii se curata, se taie bucati mai mici si se fierb. Intr-o

21 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 10-12 castraveti cornichon mai dolofani
  • 4-5 rosii
  • 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 1 ceasca de orez
  • 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri
  • 4-5 linguri ketchup
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • condimente pentru sarmale
  • etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mancare de mazare cu ciuperci