autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
10-12 castraveti cornichon mai dolofani, 4-5 rosii, 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura marar + patrunjel, 1 ceasca de orez, 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri, 4-5 linguri ketchup, 2 linguri ulei, sare, piper, cimbru, boia, condimente pentru sarmale, etc.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Castravetii umpluti au un gust deosebit, intre dovlecel si gulie. Daca ii combini si cu rosii umplute, va iesi o mancarica nemaipomenita.
Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei (vezi filmuletul).
Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit.
Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati pielitele si tocati-o (eu folosit blenderul) impreuna cu cepele taiate bucati mari, morcovul feliat si ce a ramas de la rosii. Amestecati totul cu vredeata tocata, ketchup, orezul spalat si scurs, baza pentru mancaruri (eu am pus o lingurita de zahar), sare, piper, cimbru, boia, condimente, dupa gust. Omogenizati compozitia.
Umpleti castravetii si rosiile, apoi asezati-le intr-o craticioara, castravetii pe margine si rosiile in mijloc. Turnati apa fierbinte cat sa le acopere si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, fara sa clocoteasca, 20 minute. Dati apoi cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 20 minute (aveti grija sa nu scada prea mult zeama). Cine vrea poate sa desfaca doua lingurite de faina in putina apa si sa toarne peste sos agitand craticioara de manere.
Dupa 3-4 minute este gata si se leaga sosul. Puneti pe farfurii 1-2 castraveciori, cate o rosie, sos deasupra si garnisiti cu verdeata. Se pot servi si cu smantana. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti si rosii cu umplutura de manzat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe

15 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui pane cu brocoli gratinat

Piept de pui pane cu brocoli gratinat

Se pun la fiert in oale separate pieptul de pui si buchetul de brocoli. Se fierb cam 10 minute din

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 10-12 castraveti cornichon mai dolofani
  • 4-5 rosii
  • 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 1 ceasca de orez
  • 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri
  • 4-5 linguri ketchup
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • condimente pentru sarmale
  • etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu dovlecei en papillote Pui cu dovlecei en papillote

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita de legume cu carne de miel