CATAIF CU FRISCA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • taitei fini de supa 400 gr,
  • 4 linguri unt topit,
  • 4 pahare apa,
  • 600 gr zahar,
  • vanilie,
  • frisca

Mod de preparare

Se topeste o lingura de unt intr-o tigaie mare, apoi se pun aprox. 100 gr taitei.Se rumenesc intorcandu-i usor cu furculita sa nu se sfarame prea tare.La fel se procedeaza si cu restul de taitei, pana se rumenesc toti(se pun pe rand sa avem loc de intors si sa nu se sfarme), apoi se pun toti intr-o tava dreptunghiulara, si se aseaza cu furculita astfel incat sa formeze un strat egal.Se toarna desupra un sirop clocotit, nu prea legat, din apa, zahar si vanilie, apoi se dau la cuptor, si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit si cataiful bine prins. Dupa ce s-a racit se taie in patrate si se aseaza pe o farfurie/platou, ornandu-se deasupra cu frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise