autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CATAIF CU FRISCA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
taitei fini de supa 400 gr,, 4 linguri unt topit, , 4 pahare apa, , 600 gr zahar, , vanilie,, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Se topeste o lingura de unt intr-o tigaie mare, apoi se pun aprox. 100 gr taitei.Se rumenesc intorcandu-i usor cu furculita sa nu se sfarame prea tare.La fel se procedeaza si cu restul de taitei, pana se rumenesc toti(se pun pe rand sa avem loc de intors si sa nu se sfarme), apoi se pun toti intr-o tava dreptunghiulara, si se aseaza cu furculita astfel incat sa formeze un strat egal.Se toarna desupra un sirop clocotit, nu prea legat, din apa, zahar si vanilie, apoi se dau la cuptor, si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit si cataiful bine prins. Dupa ce s-a racit se taie in patrate si se aseaza pe o farfurie/platou, ornandu-se deasupra cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "CATAIF CU FRISCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Salam de biscuiţi Omama

Salam de biscuiţi Omama

Se zdrobesc biscuiţii puşi într-o plasă de nailon pentru a nu se împrăştia. Se fierbe cam

26 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    aşa fac şi eu cataiful şi este foarte bun.

  • Fara foto

    magdalena özlem (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    kadaif ın alta parte nu se poate face sigur deloc fiindca sınt nişte taeteyi asa de suptiri face o maşina la mına nu se poate face aşa ceva sigur nare sa iasa reuşita deloc ..

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

    Ce bun trebuie sa fie.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • taitei fini de supa 400 gr,
  • 4 linguri unt topit
  • 4 pahare apa
  • 600 gr zahar
  • vanilie,
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

clara marinescu (Chef de cuisine)

aşa fac şi eu cataiful şi este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu visine