Ingrediente
-o bucata ceafa de porc, -400 g foietaj, -250 g kaizer, -2 cepe, -unt cat nuca, -2 oua, -1 pahar vin alb sec, -putin lapte, -1 legatura patrunjel, -boia dulce/iute(dupa preferinte), -coriandru, -susan, -sare,piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
15 voturi
Mod de preparare
Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine \"imbracata\" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea \"imbracata \" in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.
Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.
Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.
Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
O bunatate...
Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
Medi cum am citit titlul...gandul m-a dus la tine: stiam ca doar tu poti sa prepari asemenes deliciu ! Bravo tie....
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010
Arata deosebit, foarte frumoasa imaginea preparatului final!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
Mmmmm, ce frumoasa, arata provocator, vreau 2 portii.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
Da,Estera sa stii ca este.............
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010
O prezentare foarte frumoasa draga mea Medi.Absolut tot ceea ce faci,este foarte frumos si foarte apetisant.Ai votul meu si felicitarile mele pentru prezentarea facuta.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010
Multumesc,Ramona!
maria mihalache , 24 aprilie 2010
Multumesc,Ramona!
maria mihalache , 23 aprilie 2010
Pup si multumesc,Ramona!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010
Arata superb, reteta ta e mai complicata, eu am gatit ceafa simplu, la tigaie, cu garnitura de ciuperci si cartofei.
maria mihalache , 23 aprilie 2010
Multumesc,Camelia!
maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010
Mari, multumesc de vizita si comentariu.Pup!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010
cred ca este delicioasa.
maria mihalache , 21 aprilie 2010
Nadia,multumesc! Si mie imi plac preparatele in foietaj......................se pot face intradevar multe combinatii.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Minunata!!!Felicitari!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Foarte frumoase pozele.Arata excelent.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Ceva deosebit, ca tot ce faci tu, Medy!
maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Asa este Silvioara, este tare bun.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
O minunatie. Arata foarte ,foarte bine. Si mie imi place sa folosesc aluatul foietaj pentru tot felul de preparate. Ies foarte gstoase si arata foarte bine. Felicitari cu stelutele de rigoare.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Medi,o bunatate.
maria mihalache , 20 aprilie 2010
Lucica,multumesc! O poti testa fara retinere.............este usor de facut , este tare buna si este si aspectoasa.Eu am facut-o de sarbatorile de iarna si am avut un succes teribil cu ea.
maria mihalache , 20 aprilie 2010
Multumesc,Ana!
maria mihalache , 20 aprilie 2010
Asa este Diana.
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
O reteta extraordinara cu rezultat spectaculos. O alta provocare pentru mine. Felicitari!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Felicitari! Este minunata reteta...!
diana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
minunata reteta Medi.