autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Ceafa de porc in foietaj

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
-o bucata ceafa de porc, -400 g foietaj, -250 g kaizer, -2 cepe, -unt cat nuca, -2 oua, -1 pahar vin alb sec, -putin lapte, -1 legatura patrunjel, -boia dulce/iute(dupa preferinte), -coriandru, -susan, -sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.
Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine \"imbracata\" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea \"imbracata \" in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.
Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.
Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.
Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Mici la gratar

Mici la gratar

Se formeaza micii. Se aseaza gratarul pe aragaz. Se pun micii pe acesta, se acopera cu capacul acestuia.

9 voturi    6 comentarii
20 min
Fripturi
snitel de porc

snitel de porc

Se feliaza carnea se bate cu ciocanul de snitele. Se trece prin faina, prin oul batut cu sare si

9 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine):

    Este o mincare cu un gust fin si delicios. Am pregatit-o pentru noaptea de revelion. Nu pot sa spun decit ca prieteni pe care i-am avut invitati la masa au fost dea dreptul incintati. Mi-a iesit excelent. Am inlocuit Kaiserul cu bacon si am mai adaugat la umplutura si ciuperci. A iesit fantastic.

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2013

    Am pregatit-o, este foarte fina si delicioasa.

  • Fara foto

    maria mihalache , 09 mai 2010

    Carmen, multumesc de vizita si aprecieri!Pup!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Nu este asa de complicata pe cat pare ,Lenutica.Si ce ai pregatit tu este tare bun........mmmm.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Medi cum am citit titlul...gandul m-a dus la tine: stiam ca doar tu poti sa prepari asemenes deliciu ! Bravo tie....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Arata deosebit, foarte frumoasa imaginea preparatului final!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Mmmmm, ce frumoasa, arata provocator, vreau 2 portii.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Da,Estera sa stii ca este.............

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O prezentare foarte frumoasa draga mea Medi.Absolut tot ceea ce faci,este foarte frumos si foarte apetisant.Ai votul meu si felicitarile mele pentru prezentarea facuta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Multumesc,Ramona!

    • Fara foto

      maria mihalache , 24 aprilie 2010

      Multumesc,Ramona!

    • Fara foto

      maria mihalache , 23 aprilie 2010

      Pup si multumesc,Ramona!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata superb, reteta ta e mai complicata, eu am gatit ceafa simplu, la tigaie, cu garnitura de ciuperci si cartofei.

    • Fara foto

      maria mihalache , 23 aprilie 2010

      Multumesc,Camelia!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Mari, multumesc de vizita si comentariu.Pup!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cred ca este delicioasa.

    • Fara foto

      maria mihalache , 21 aprilie 2010

      Nadia,multumesc! Si mie imi plac preparatele in foietaj......................se pot face intradevar multe combinatii.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Minunata!!!Felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte frumoase pozele.Arata excelent.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Ceva deosebit, ca tot ce faci tu, Medy!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Asa este Silvioara, este tare bun.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O minunatie. Arata foarte ,foarte bine. Si mie imi place sa folosesc aluatul foietaj pentru tot felul de preparate. Ies foarte gstoase si arata foarte bine. Felicitari cu stelutele de rigoare.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Medi,o bunatate.

    • Fara foto

      maria mihalache , 20 aprilie 2010

      Lucica,multumesc! O poti testa fara retinere.............este usor de facut , este tare buna si este si aspectoasa.Eu am facut-o de sarbatorile de iarna si am avut un succes teribil cu ea.

    • Fara foto

      maria mihalache , 20 aprilie 2010

      Multumesc,Ana!

    • Fara foto

      maria mihalache , 20 aprilie 2010

      Asa este Diana.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      O reteta extraordinara cu rezultat spectaculos. O alta provocare pentru mine. Felicitari!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Felicitari! Este minunata reteta...!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      minunata reteta Medi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -o bucata ceafa de porc
  • -400 g foietaj
  • -250 g kaizer
  • -2 cepe
  • -unt cat nuca
  • -2 oua
  • -1 pahar vin alb sec
  • -putin lapte
  • -1 legatura patrunjel
  • -boia dulce/iute(dupa preferinte)
  • -coriandru
  • -susan
  • -sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Dan65 (Chef de cuisine)

Am pregatit-o, este foarte fina si delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan