autor:

burdulea maria elena

» » Fripturi

Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
800 g ceafa de porc taiata felii, sare, piper macinat, boia de ardei iute, vegeta, cativa catei de usturoi, 3 linguri de ulei, cartofi (cantitatea dupa preferita), broccoli (cantitatea dupa preferinta). Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli.

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.

Feliile de ceafa se aseaza intrun vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati), se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Porc cu ghimbir si orez basmati

Porc cu ghimbir si orez basmati

Carnita se spala, se curata cat mai bine de pielite si se toaca fasii subtiri, de cca 1 cm grosime

2 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Cosulete din muschiulet de porc afumat

Cosulete din muschiulet de porc afumat

Se fac 6 cosulete din aluminu, care se impatureste in patru sa fie mai gros. Se pun feliile

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 februarie 2012

    Asta e reteta cu numarul 501? Felicitari Maria-Elena si la cat mai multe retete la fel de bune si tentante! Pupici multi!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Imi place combinatia de carne, cartofi si brocoli ! un deliciu! pupici

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Multumesc mult Mihai.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      Apetisant si tentant! Felicitari!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

      Ma bucur ca iti place, multumesc frumos draga Mihaela.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

      Mmmmmmmmmmmmm ce apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 800 g ceafa de porc taiata felii
  • sare
  • piper macinat
  • boia de ardei iute
  • vegeta
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • cartofi (cantitatea dupa preferita)
  • broccoli (cantitatea dupa preferinta). Vreau sa specific ca pt 3 portii am avut 6 cartofiori si cam 1/2 kg broccoli.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Asta e reteta cu numarul 501? Felicitari Maria-Elena si la cat mai multe retete la fel de bune si tentante! Pupici multi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura in marinata de lapte