Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.
Ceapa verde se taie in fasii subtiri.
Merele se curata si se taie felii.
Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.
Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceapa verde, rosii si gogosari, apoi ceafa marinata.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.
Deasupra sfaramam branza gorgonzola.
Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine.
Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.
Pofta mare !
PS...reteta este creatia fiului meu Claudiu care a si facut-o.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii