autor:

Sidy

» » Fripturi

Ceafa la tava alla Claudiu

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
8 buc ceafa porc, 8 buc sunca afumata, 1 pahar ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingurita miere, cimbru, alte plante aromate, zeama de lamaie, 3 fire ceapa verde cu cozi cu tot, 3 rosii, 1 gogosar, 2 mere, 50 g unt, 5-6 morcovi fierti de jumatate, 3 linguri ulei de masline, 100 g gorgonzola, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.
Ceapa verde se taie in fasii subtiri.
Merele se curata si se taie felii.
Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.
Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceapa verde, rosii si gogosari, apoi ceafa marinata.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.
Deasupra sfaramam branza gorgonzola.
Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine.
Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.
Pofta mare !

PS...reteta este creatia fiului meu Claudiu care a si facut-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tava alla Claudiu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior

1 vot    1 comentariu
2h
Fripturi
PULPE  DE PUI LA CUPTOR

PULPE DE PUI LA CUPTOR

Pulpele de pui se spala bine,se zvanta,se ung cu ulei de masline si condimente (sare,piper rasnit,

37 voturi    5 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    A zburat mesajul, o luam de la capat. Sidy, felicitari bucatarului, ce bine ca ai uneori ajutor! Arata minunat bacatile de ceafa la tava si garnitura, apetisanteeeeeeee! Mai fac si eu dar pt ca suntem doar 3 la masa gatesc ceafa la tigaie de teflon.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Bravo Claudiu!o bunatate,cu siguranta ca o voi face cat de curand,mi-ai facut pofta!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Arata tare bine si cred ca este si foarte gustoasa! Iar Claudiu sa fie sanatos si-l mai asteptam cu noi retete!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Hmmm,ce imbietoare este mancarica ta...

    • Fara foto

      Silvia , 02 mai 2010

      Bun baiat Claudiu,sa ne mai dea retete asa gustoase.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 8 buc ceafa porc
  • 8 buc sunca afumata
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingurita miere
  • cimbru
  • alte plante aromate
  • zeama de lamaie
  • 3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
  • 3 rosii
  • 1 gogosar
  • 2 mere
  • 50 g unt
  • 5-6 morcovi fierti de jumatate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 g gorgonzola
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ceafa de porc la gratar