autor:

KatrinC

» » Aperitive

Ceapa umpluta cu orez

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Ingrediente
- 8 cepe mari, - 1 cană orez, - 1 cană suc de roşii, - 1 leg pătrunjel, - sare şi piper dupa gust, - o lingurita condimente p-u pilaf sau orice altceva dupa gustul fiecaruia

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Apa se pune sa fiarba si cand clocoteste se ia de pe foc si se scufunda cepele. Se lasa cca 7-10 minute, dupa care se scot si se scobesc cu o lingurită sau un cuţitaş (eu am folosit lingurita).
2. Se lasa doar 2-3 camasi ale cepei, se presara cu putina sare si se aseaza cu gura in jos pe un platou.
3. Intre timp pregatesti umplutura:
- Se fierbe separat orezul.
- Se adaugă pătrunjelul tocat, sare, piper, condimente şi se amestecă bine.
- Se pune cîte 1 lingură de orez în cepe.
- Se pun cepele pe o tavă de copt unsa cu putin ulei, se stropesc cepele cu cite o lingurita de ulei, se toarnă sucul de roşii deasupra şi se dă la cuptor pentru 25 minute.
- Scoateţi cepele din cuptor şi serviţi cu plăcere !!!
Noi am servit alaturi de peste prajit si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Foarte apetisante!*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Este foarte buna ceapa ta .Stiu ,cunosc gustul.Am o vecina din Irak si mereu cand este sarbatoare la ei face aceasta mancare.Felicitari si *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

      Cred ca trebuie sa fie tare gustoasa..... Daca imi trimiti poza pe mail, pot sa o fac sa se vada mai bine....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - 8 cepe mari
  • - 1 cană orez
  • - 1 cană suc de roşii
  • - 1 leg pătrunjel
  • - sare şi piper dupa gust
  • - o lingurita condimente p-u pilaf sau orice altceva dupa gustul fiecaruia

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Curechi de dovleac