Cei mai buni ardei capia pentru iarnă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cei mai buni ardei capia pentru iarnă

Ingrediente

  • 1 kg de capia copt
  • 150 ml oţet de vin
  • 50 g de zahăr
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 frunză de ţelină

Mod de preparare

Ardeii capia se coc mai drevreme şi se curăţă de coajă, dar se lasă întregi. Se cântăresc după ce sunt copţi şi curăţaţi şi se lasă deoparte.

Separat, se fierb împreună oţetul, zahărul, foile de dafin şi de ţelină, cu sare după gust. Se fierb până pâna se dizolvă zahărul, să dea 2-3 clocote.

Ardeii nu se fierb. Se toarnă lichidul clocotit peste ardeii puşi într-un castron, se amestecă, se pot lăsa puţin să se obişnuiască unul cu altul şi se pun în borcane. Se capsează şi se pun la rece.

Pentru mine e cea mai bună murătură care se prepară foarte uşor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise