autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Cei mai buni ardei capia pentru iarnă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 septembrie 2011

Ingrediente
1 kg de capia copt, , 150 ml oţet de vin, , 50 g de zahăr, , sare, , 1 foaie de dafin, , 1 frunză de ţelină

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

66 voturi

Mod de preparare

Ardeii capia se coc mai drevreme şi se curăţă de coajă, dar se lasă întregi. Se cântăresc după ce sunt copţi şi curăţaţi şi se lasă deoparte.

Separat, se fierb împreună oţetul, zahărul, foile de dafin şi de ţelină, cu sare după gust. Se fierb până pâna se dizolvă zahărul, să dea 2-3 clocote.

Ardeii nu se fierb. Se toarnă lichidul clocotit peste ardeii puşi într-un castron, se amestecă, se pot lăsa puţin să se obişnuiască unul cu altul şi se pun în borcane. Se capsează şi se pun la rece.

Pentru mine e cea mai bună murătură care se prepară foarte uşor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni ardei capia pentru iarnă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei

288 voturi    37 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adelina Damian-Fekete , 24 august 2015

    Zahărul și oțetul le conservă.

  • Fara foto

    Lenuta Grigoras , 23 august 2015

    imi place

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Daca respectati reteta, nu trebuie conservant.

    • Fara foto

      Ilascu Marian Luminita , 10 noiembrie 2013

      asa zic si eu e prea mult zahar as putea spune chiar la jumatate cantitatea de zahar

    • Fara foto

      Lumi Spirea , 23 septembrie 2013

      cu un kg de zahar la 1 l de otet iese compot de ardei kapia eu folosesc mai putin zahar

    • Fara foto

      Doinita Gorga , 23 septembrie 2013

      1kg otet. 1kg zahar,o lingurita rasa de sare, foi de dafin, piper negru boabe.Toate se clocotesc si apoi se toarna in borcanul unde au fost asezati ardeii capia sau gogosarii [eu feliez gogosarii si le scot cotorul, astfel intra mai multi in borcan si nu au gustul amar]. Borcanul il asez pe ceva metalic, atunci cand torn otetul clocotit, pun capacul repede, si-l infasor cu o patura,Se lasa infasurat pana se raceste, apoi depozitat in camara. Cu aceasta reteta, nu se fierb la baymarin. Garantat. Apropos....dupa ce asezati gogosarii feliati sau capia in borcan,, se pune si un pic de hrean, curatat.

    • Fara foto

      Camelia Cojocaru , 23 septembrie 2013

      stau fara a fi fierti in bain borcan sau fara conservant ?

    • Fara foto

      Paul Geta , 23 septembrie 2013

      fara conservant?

    • Fara foto

      Simina Ana , 22 septembrie 2013

      Am sa incerc si eu !

    • Fara foto

      Legume Ecologice , 01 septembrie 2013

      Ardei Kapia

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2012

      1. Ardeii copţi se curăţă şi se lasă întregi. 2. Se fierb doar oţetul, zahărul, frunzele de dafin şi de ţelină si sare dupa gust până dau 2-3 clocote. 3. Se toarnă zeama clocotită peste ardeii care sunt în alt castron, fără foc.

    • Fara foto

      luxdesign28 (Bucatar) , 03 octombrie 2012

      Nu am inteles prea bine. si vreau sa lamuresc un aspect. "Se fierb împreună oţetul, zahărul,dafinul si ţelina." - Pana dau in clocot ? Adica trebuie sa fie ardeii capia pana da tot continutul in clocot ? Dupa care se pune partea solida si pe urma apa clocotita ? Se scot samburii sau se adauga intreg ? Sau se poate adauga si asa si asa ? Intreb fiindca vreau sa stiu daca vreau sa pun. Multumesc.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 august 2012

      Foarte gustosi, anul acesta am sa fac si eu :)

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2011

      ardeii capia sunt deliciosi preparati cu otet, pentru iarna! felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2011

      Un deliciu; am mancat la Antalia si au fost grozavi!***** La fav...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2011

      Foarte buni!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

66 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de capia copt
  • 150 ml oţet de vin
  • 50 g de zahăr
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 frunză de ţelină

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Daca respectati reteta, nu trebuie conservant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii natural