autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Flory Eross (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory Eross (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 martie 2006

Ingrediente
1 cana faina, 1 cana zahar, 4 oua, 4 linguri apa, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, esenta de rom, nuca, stafide, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Se face un sirop din zahar si apa, care se adauga fierbinte, direct de pe foc peste albusuri, amestecand intr-una. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, mirodeniile, uleiul si faina in ploaie amestecand intr-una.3/4 din amestecul obtinut se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Restul de 1/4 se amesteca cu cacao si se adauga in tava rotind amestecul cu o lingura pe toata lungimea tavii. Se introduce in cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 grade si se mai lasa 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec economic

Chec economic

Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul

14 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec de cartofi cu sunca

Chec de cartofi cu sunca

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata cele doua tipuri de ceapa. Se

9 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • nuca
  • stafide
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Branzoici