autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Flory Eross (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory Eross (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 martie 2006

Ingrediente
1 cana faina, 1 cana zahar, 4 oua, 4 linguri apa, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, esenta de rom, nuca, stafide, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Se face un sirop din zahar si apa, care se adauga fierbinte, direct de pe foc peste albusuri, amestecand intr-una. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, mirodeniile, uleiul si faina in ploaie amestecand intr-una.3/4 din amestecul obtinut se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Restul de 1/4 se amesteca cu cacao si se adauga in tava rotind amestecul cu o lingura pe toata lungimea tavii. Se introduce in cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 grade si se mai lasa 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec sărat Victor

Chec sărat Victor

Preîncălzeste cuptorul la 180°C . Taie rondele măslinele şi jambonul bucăţele. Se poate

4 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu oua
Chec de post cu portocale

Chec de post cu portocale

- intr-un vas se pun toate ingredientele si se amesteca, cu exceptie faina si praful de copt care

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • nuca
  • stafide
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura Aricica