autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Flory Eross (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Flory Eross (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 martie 2006

Ingrediente
1 cana faina, 1 cana zahar, 4 oua, 4 linguri apa, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, esenta de rom, nuca, stafide, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Se face un sirop din zahar si apa, care se adauga fierbinte, direct de pe foc peste albusuri, amestecand intr-una. Apoi se adauga pe rand galbenusurile, mirodeniile, uleiul si faina in ploaie amestecand intr-una.3/4 din amestecul obtinut se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Restul de 1/4 se amesteca cu cacao si se adauga in tava rotind amestecul cu o lingura pe toata lungimea tavii. Se introduce in cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 grade si se mai lasa 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aperitiv 1

Chec aperitiv 1

Se caleste ceapa se adauga ciupercile,sare piper si se lasa pe foc pana scade apa din ciuperci. Batem

11 voturi    3 comentarii
55 min
Aperitive cu oua
Chec pufos cu mere

Chec pufos cu mere

Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu

11 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • nuca
  • stafide
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o form? de tart? uns? cu unt, o dai la cuptor 10

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
tort cu rulada si crema de iaurt