autor:

Aurelia_Mircescu

» » Dulciuri diverse

Chec de Craciun

Autor: Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Ingrediente
Aluatul alb: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 1 cana de faina, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, 4 linguri nuca de cocos, esenta de vanilie, , Aluatul de cacao: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 3/4 cana de faina, 1/4 cana cacao, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic, se amesteca si - in momentul in care devine un sirop gros - se adauga peste albusuri. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu. Apoi uleiul in fir. In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 min, la 180 grade. Se face proba scobitorii. Se lasa la racit, apoi se decupeaza forme (stelute, inimioare, cercuri).



Aluatul alb se prepara la fel.



Intr-o tava de chec, se toarna un strat subtire din aluatul alb, apoi se aseaza stelutele perpendicular pe fundul tavii, una dupa alta, cat tine tava. Deasupra se toarna restul de aluat alb. Se coace la fel ca orice chec. In final se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc,

5 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de nuca de cocos verde

Tort cu crema de nuca de cocos verde

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.(

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2013

    Arata delicios, chiar daca e putin mai elaborata reteta rezultatul este spectaculos!!! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul alb: 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 cana de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie, 
  • Aluatul de cacao: 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 3/4 cana de faina
  • 1/4 cana cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

roxi-roxi

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Arata delicios, chiar daca e putin mai elaborata reteta rezultatul este spectaculos!!! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Eclere