autor:

Aurelia_Mircescu

» » Dulciuri diverse

Chec de Craciun

Autor: Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Ingrediente
Aluatul alb: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 1 cana de faina, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, 4 linguri nuca de cocos, esenta de vanilie, , Aluatul de cacao: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 3/4 cana de faina, 1/4 cana cacao, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic, se amesteca si - in momentul in care devine un sirop gros - se adauga peste albusuri. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu. Apoi uleiul in fir. In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 min, la 180 grade. Se face proba scobitorii. Se lasa la racit, apoi se decupeaza forme (stelute, inimioare, cercuri).



Aluatul alb se prepara la fel.



Intr-o tava de chec, se toarna un strat subtire din aluatul alb, apoi se aseaza stelutele perpendicular pe fundul tavii, una dupa alta, cat tine tava. Deasupra se toarna restul de aluat alb. Se coace la fel ca orice chec. In final se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsiuni

Tarta cu capsiuni

Mod de preparare: Crusta: Se incorporeaza faina cu untul, cu ajutorul degetelor pana cand compozitia

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec alb negru

Chec alb negru

Intii se ung 2 tavi lunguiete cu putin unt si se tapeteaza cu faina. compozitia alba.-Se bate

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2013

    Arata delicios, chiar daca e putin mai elaborata reteta rezultatul este spectaculos!!! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul alb: 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 cana de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie, 
  • Aluatul de cacao: 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 3/4 cana de faina
  • 1/4 cana cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

roxi-roxi

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Arata delicios, chiar daca e putin mai elaborata reteta rezultatul este spectaculos!!! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort padurea neagra -combinatia mea