autor:

Aurelia_Mircescu

» » Dulciuri diverse

Chec de Craciun

Autor: Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelia_Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Ingrediente
Aluatul alb: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 1 cana de faina, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, 4 linguri nuca de cocos, esenta de vanilie, , Aluatul de cacao: 4 oua, 1 cana de zahar, 4 linguri de apa, 3/4 cana de faina, 1/4 cana cacao, 1/2 plic praf de copt, 4 linguri de ulei, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic, se amesteca si - in momentul in care devine un sirop gros - se adauga peste albusuri. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu. Apoi uleiul in fir. In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 min, la 180 grade. Se face proba scobitorii. Se lasa la racit, apoi se decupeaza forme (stelute, inimioare, cercuri).



Aluatul alb se prepara la fel.



Intr-o tava de chec, se toarna un strat subtire din aluatul alb, apoi se aseaza stelutele perpendicular pe fundul tavii, una dupa alta, cat tine tava. Deasupra se toarna restul de aluat alb. Se coace la fel ca orice chec. In final se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Cozonac cu nuca in tigaia dry cooker

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei

11 voturi    12 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se freaca zaharul cu galbenusurile pana ce amestecul devine spumos. Se adauga cutia de mascarpone

15 voturi    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2013

    Arata delicios, chiar daca e putin mai elaborata reteta rezultatul este spectaculos!!! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluatul alb: 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 cana de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie, 
  • Aluatul de cacao: 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 3/4 cana de faina
  • 1/4 cana cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

roxi-roxi

roxi-roxi (Chef de cuisine)

Arata delicios, chiar daca e putin mai elaborata reteta rezultatul este spectaculos!!! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Trandafiri din aluat foietaj si mere