Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la foc mic, se amesteca si - in momentul in care devine un sirop gros - se adauga peste albusuri. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se continuu. Apoi uleiul in fir. In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 min, la 180 grade. Se face proba scobitorii. Se lasa la racit, apoi se decupeaza forme (stelute, inimioare, cercuri).
Aluatul alb se prepara la fel.
Intr-o tava de chec, se toarna un strat subtire din aluatul alb, apoi se aseaza stelutele perpendicular pe fundul tavii, una dupa alta, cat tine tava. Deasupra se toarna restul de aluat alb. Se coace la fel ca orice chec. In final se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii