Ingrediente
Ouă 7 bucăți,, Sare de mare 1 praf,, Oțet din mere și miere ½ linguriță,, Zahăr tos 7 linguri,, Făină albă de grâu 7 linguri,, Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,, Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,, Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic., Extra: Formă de decupat prăjituri, iepuraș.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.
Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.
După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras.
Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.
Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec. Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.
Între timp se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.
După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu, un pahar de vin.
Spor și poftă bună! ;)