Chec surpriza

Albusurile separate de galbenus, se bat energic intr-un vas inalt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec surpriza

Ingrediente

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
  • Extra: Formă de decupat prăjituri, iepuraș.

Mod de preparare

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase crema de ouă.

Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.

Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.

După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras.

Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.

Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec. Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.

Între timp se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.

După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu, un pahar de vin.

Spor și poftă bună! ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise