autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Chec tunel cu fructe

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2011

Ingrediente
6 oua,separate,2 cami faina,2 cani de zahar,o lingura praf de copt,o lingurita scortisoara,un varf de sare, apa,o jumatate cana ulei vegetal,1/4 lingurita sare de lamaie, cani de capsuni,proaspete(eu am folosit:150 g de zmeura,200g de ananas,un mar si o banana)si 2 cani si jumatate de smantana pentru frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se lasa ouale la temperatura camerei,30 de minute.Intr-un castron se combina faina,o cana de zahar,praful de copt,scortisoara si sarea.Intr-un alt castron se bat cu telul galbenusurile,apa,uleiul.Intr-un alt castron se bat albusurile si sarea de lamaie la viteza medie pana cand spuma formeaza creste moi.Se incorporeaza in mixtura cu galbenus si se adauga si faina amestecata cu zahar,praf de copt si scortisoara.
Se pune usor cu lingura,intr-o forma de copt cu gaura la mijloc de 25 cm,neunsa.Se trece cu cutitul prin compozitie pentru a elimina bulele de aer.Se coace pe raftul inferior al cuptorului timp de 60 de min,pana cand aluatul nu mai revine la loc,daca este atins.Se rastoarna imediat forma si se raceste complet.
Se taie pe orizontala 3cm din partea de sus a checului si se da deoparte.Cu un cutit se taie un tunel adanc de 4 cm in partea de jos a checului.Se scoate checul din tunel si se pastreaza pentru alte utilizari.Intr-un castron mare racit,se bate smantana pana se ingroasa,se adauga treptat restul de zahar,batand pana face creste tari.Se combina o cana de frisca cu fructele taiate(la capsuni folositi doar 2 restul se opreste pentru ornament).
Se umple,tunelul,cu amestecul de fructe si se pune la loc felia de deasupra.Se imbraca in frica checul si se orneaza cu capsuni(eu am ornat cu zmeura).Se da la rece si poate fi servit in 2 ore,insa este mult mai bun a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tunel cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu caise

Tarta cu caise

Preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti 'alb si negru'

Biscuiti 'alb si negru'

Pe o planseta de lemn amestecati faina +vanilia,in centru adaugati untul rece din frigider,taiat

31 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2011

    Geniala ideea . Felicitari si 5 *

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2011

    Tare bun trebuie sa fie !!! Pacat ca nu sunt atat de reusite pozele sa-l vedem mai bine...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 6 oua,separate,2 cami faina,2 cani de zahar,o lingura praf de copt,o lingurita scortisoara,un varf de sare, apa,o jumatate cana ulei vegetal,1/4 lingurita sare de lamaie, cani de capsuni,proaspete(eu am folosit:150 g de zmeura,200g de ananas,un mar si o banana)si 2 cani si jumatate de smantana pentru frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

sorina gabriela (Chef de cuisine)

Geniala ideea . Felicitari si 5 *

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca rapida