autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Chec zebrat -reteta simpla

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Ingrediente
2 oua, * 1 cana cu zahar, * 2 cani cu faina, * 1/2 cana cu ulei, * 1 iaurt, * zahar vanilinat, * esenta de vanilie (pentru ca ne place mirosul de vanilie), * 1 praf de copt, * 2-3 lingurite de cacao, De mentionat ca trebuie sa folosim aceeasi cana pentru masurarea cantitatilor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

15 voturi

Mod de preparare

Procesul tehnologic este foarte simplu. La aceasta reteta nu este nevoie de separarea albusurilor de galbenusuri. Asa ca pentru inceput amestecam intr-un bol cele 2 oua, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Amestecam cu mixerul pana incepe sa se topeasca zaharul.

Adaugam iaurtul si mixam.

Apoi adaugam si uleiul. Amestecam bine cu ajutorul mixerului.

Praful de copt il stingem cu putin otet sau zeama de lamaie. Il adaugam in compozitie. Incorporam si faina. Sfatul meu e sa va ajutati de lingura si sa puneti faina treptat. Dorim sa obtinem o compozitie grosuta dar care sa curga.

Din compozitia astfel rezultata oprim o parte pentru a amesteca cu cacao.

In tava de chec, punem hartie de copt. Daca nu aveti o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina. Incepem prin a turna compozitia in mijloc, cu ajutorul unei linguri, alternand un strat alb cu unul de cacao.

Il coacem la foc mediu aproximativ 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Daca este nevoie il lasam putin mai mult avand grija sa nu se arda.

Il pudram cu zahar praf si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebrat -reteta simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonacei cu nuca

Cozonacei cu nuca

Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca

15 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-o cratita mai incapatoare se pune pe foc, laptele ciocolata si zaharul.Amestecam pana se topeste

28 voturi    12 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    Yzabela – cred ca poti inlocui iaurtul cu lapte sau cu apa minerala, nu am incercat pana acum pentru ca alor mei le place aceasta varianta; Andreea Graversen – da, cuptorul trebuie preincalzit...aragazul meu nu e cu grade, am tinut cuptorul la treapta a treia; Vali Olaru – nu conteaza grasimea, era un iaurt natural de 140 grame. Nicoleta Cristina - ma bucur ca v-a placut

  • Fara foto

    nicoleta cristina , 27 octombrie 2013

    Delicios a fost!si economic si rapid!fetitelor mele le-a placut f mult!

  • Fara foto

    George Ciocanta , 26 octombrie 2013

    vezi poate nu imi aduci si mie maine daca iti iese

    • Fara foto

      George Ciocanta , 26 octombrie 2013

      vezi poate nu imi aduci si mie maine daca iti iese

    • Fara foto

      Iosef Elena , 26 octombrie 2013

      incerc si eu sa-l fac

    • Fara foto

      Nicoleta Cristina , 25 octombrie 2013

      Al meu e in cuptor! :D sa vedem ce va iesi! :D

    • Fara foto

      Doina Stoiadin , 25 octombrie 2013

      vezi poate nu imi aduci si mie maine daca iti iese

    • Fara foto

      Andreea Graversen , 25 octombrie 2013

      Se preincalzeste cuptorul?la cate grade se coace?

    • Fara foto

      Vali Olaru , 25 octombrie 2013

      ce gramaj iaurtul? si de care? adica conteaza grasimea?

    • Fara foto

      yzabela (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2013

      fara iaurt nu merge?

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 30 iulie 2013

      Multumesc frumos pentru aprecieri :) !

    • Fara foto

      Maria Popa , 22 iulie 2013

      bun, usor de facut....mancat, intr-o clipita! 1

    • Fara foto

      ILEANA , 21 iulie 2013

      ARATA FOARTE BINE ,ACUM MA DUC SA-L FAC SI EU!MERSI PTR.RETETA!

    • Fara foto

      Dragoi Valerica , 18 iulie 2013

      Reteta de chec, este super buna, usor de preparat, foarte bine explicata! Felicitari!

    • Fara foto

      liliana , 18 iulie 2013

      bun si economic!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

15 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • * 1 cana cu zahar
  • * 2 cani cu faina
  • * 1/2 cana cu ulei
  • * 1 iaurt
  • * zahar vanilinat
  • * esenta de vanilie (pentru ca ne place mirosul de vanilie)
  • * 1 praf de copt
  • * 2-3 lingurite de cacao
  • De mentionat ca trebuie sa folosim aceeasi cana pentru masurarea cantitatilor.

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)

Yzabela – cred ca poti inlocui iaurtul cu lapte sau cu apa minerala, nu am incercat pana acum pentru ca alor mei le place aceasta varianta; Andreea Graversen – da, cuptorul trebuie preincalzit...aragazul meu nu e cu grade, am tinut cuptorul la treapta a treia; Vali Olaru – nu conteaza grasimea, era un iaurt natural de 140 grame. Nicoleta Cristina - ma bucur ca v-a placut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
"Nopti libaneze in cupe-"Layali libnan"