autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Chec zebrat -reteta simpla

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Ingrediente
2 oua, * 1 cana cu zahar, * 2 cani cu faina, * 1/2 cana cu ulei, * 1 iaurt, * zahar vanilinat, * esenta de vanilie (pentru ca ne place mirosul de vanilie), * 1 praf de copt, * 2-3 lingurite de cacao, De mentionat ca trebuie sa folosim aceeasi cana pentru masurarea cantitatilor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

26 voturi

Mod de preparare

Procesul tehnologic este foarte simplu. La aceasta reteta nu este nevoie de separarea albusurilor de galbenusuri. Asa ca pentru inceput amestecam intr-un bol cele 2 oua, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Amestecam cu mixerul pana incepe sa se topeasca zaharul.

Adaugam iaurtul si mixam.

Apoi adaugam si uleiul. Amestecam bine cu ajutorul mixerului.

Praful de copt il stingem cu putin otet sau zeama de lamaie. Il adaugam in compozitie. Incorporam si faina. Sfatul meu e sa va ajutati de lingura si sa puneti faina treptat. Dorim sa obtinem o compozitie grosuta dar care sa curga.

Din compozitia astfel rezultata oprim o parte pentru a amesteca cu cacao.

In tava de chec, punem hartie de copt. Daca nu aveti o ungeti cu ulei si o tapetati cu faina. Incepem prin a turna compozitia in mijloc, cu ajutorul unei linguri, alternand un strat alb cu unul de cacao.

Il coacem la foc mediu aproximativ 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Daca este nevoie il lasam putin mai mult avand grija sa nu se arda.

Il pudram cu zahar praf si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebrat -reteta simpla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    Yzabela – cred ca poti inlocui iaurtul cu lapte sau cu apa minerala, nu am incercat pana acum pentru ca alor mei le place aceasta varianta; Andreea Graversen – da, cuptorul trebuie preincalzit...aragazul meu nu e cu grade, am tinut cuptorul la treapta a treia; Vali Olaru – nu conteaza grasimea, era un iaurt natural de 140 grame. Nicoleta Cristina - ma bucur ca v-a placut

  • nicoleta cristina , 27 octombrie 2013

    Delicios a fost!si economic si rapid!fetitelor mele le-a placut f mult!

  • George Ciocanta , 26 octombrie 2013

    vezi poate nu imi aduci si mie maine daca iti iese

    • George Ciocanta , 26 octombrie 2013

      vezi poate nu imi aduci si mie maine daca iti iese

    • Iosef Elena , 26 octombrie 2013

      incerc si eu sa-l fac

    • Nicoleta Cristina , 25 octombrie 2013

      Al meu e in cuptor! :D sa vedem ce va iesi! :D

    • Doina Stoiadin , 25 octombrie 2013

      vezi poate nu imi aduci si mie maine daca iti iese

    • Andreea Graversen , 25 octombrie 2013

      Se preincalzeste cuptorul?la cate grade se coace?

    • Vali Olaru , 25 octombrie 2013

      ce gramaj iaurtul? si de care? adica conteaza grasimea?

    • yzabela (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2013

      fara iaurt nu merge?

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 30 iulie 2013

      Multumesc frumos pentru aprecieri :) !

    • Maria Popa , 22 iulie 2013

      bun, usor de facut....mancat, intr-o clipita! 1

    • ILEANA , 21 iulie 2013

      ARATA FOARTE BINE ,ACUM MA DUC SA-L FAC SI EU!MERSI PTR.RETETA!

    • Dragoi Valerica , 18 iulie 2013

      Reteta de chec, este super buna, usor de preparat, foarte bine explicata! Felicitari!

    • liliana , 18 iulie 2013

      bun si economic!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • * 1 cana cu zahar
  • * 2 cani cu faina
  • * 1/2 cana cu ulei
  • * 1 iaurt
  • * zahar vanilinat
  • * esenta de vanilie (pentru ca ne place mirosul de vanilie)
  • * 1 praf de copt
  • * 2-3 lingurite de cacao
  • De mentionat ca trebuie sa folosim aceeasi cana pentru masurarea cantitatilor.

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

2 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)

Yzabela – cred ca poti inlocui iaurtul cu lapte sau cu apa minerala, nu am incercat pana acum pentru ca alor mei le place aceasta varianta; Andreea Graversen – da, cuptorul trebuie preincalzit...aragazul meu nu e cu grade, am tinut cuptorul la treapta a treia; Vali Olaru – nu conteaza grasimea, era un iaurt natural de 140 grame. Nicoleta Cristina - ma bucur ca v-a placut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec