autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2011

Ingrediente
200 gr piscoturi, 100 gr biscuiti obisnuiti, 120 gr unt, 500 gr branza de vaci (), 150 gr zahar, 15 ml esenta rom, Dr. Oetcker (za best!), 500 ml lapte, 2 linguri amidon alimentar, 2 linguri zahar pudra, 2 oua

Dificultate: Medie Timp: 55 min

12 voturi

Mod de preparare

Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza.

Tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.

Asaaa....eu am folosit branza de vaci (bio?!) - home made by albinutza din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov 'u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.

Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa vem putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava :)) adica pina se incheaga si devine frumos aurie.

Scoateti tava si lasam la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra.

Foarte bun! Parol!

Primul meu cheescake si sunt foarte mandra de el.

P.S. Tocmai am pus la scurs in tifon niste lapte prins cu cheag, ...deci branzica...va fi vremea pentru un alt cheescake.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri americane cu ciocolata

Fursecuri americane cu ciocolata

Se amestecă într-un bol făina, praful de copt si cacaua. Într-un bol mare, se bate untul cu

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Se mixeaza intr-un bol ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si zaharul vanilat. Mixam in continuare

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2011

    Arata super,nu am nici un dubiu ca este foarte bunnnnnn.....Felicitari.

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

    Maria...merita! astept impresii dupa

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

    Foarte interesant .. cu crema de lapte. Am salvat-o si cat de curand vreau sa o incerc :)

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

      Yammy!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Vin si eu! aratã super

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Vreau si eu o feliuta, se poate ? cred ca e tareeeee bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

12 voturi

Ingrediente

  • 200 gr piscoturi
  • 100 gr biscuiti obisnuiti
  • 120 gr unt
  • 500 gr branza de vaci ()
  • 150 gr zahar
  • 15 ml esenta rom
  • Dr. Oetcker (za best!)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

mac myra (Chef de cuisine)

Arata super,nu am nici un dubiu ca este foarte bunnnnnn.....Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mure si crema de branza