Ingrediente
Pentru Blat:, , 300 gr biscuiti fragezi, , 150 gr unt, , Pentru crema:, , 500 gr branza vaci cremoasa, , 4 oua, , 150 gr zahar, , 3 linguri smantana, , o esenta de vanilie, , o lingurita zeama de lamaie, , 1 praf de sare, , Pentru topping:, , 500 gr afine, , 5 linguri zahar, , 6 linguri apa, , 1 pliculet gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 45h
0 voturi
Mod de preparare
Separat se mixeaza branza cu zaharul pana se omogenizeaza complet , se adauga pe rand cate un ou mixandu-se bine inainte de a adauga fiecare ou. Se pune apoi esenta de vanilie , zeama de lamaie , praful de sare si la sfarsit smantana .
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se coace la foc potrivit cca. 40 minute , daca are tendinta sa se rumeneasca deasupra ,se acopera ci o folie de copt .
Se incearca cu scobitoarea pentru a scoate prajitura exact la momentul potrivit . Se lasa la racit.
Se amesteca fructele cu zaharul si se fierb pana incep sa se lege. Se adauga gelatina dizolvata in 2 linguri de apa rece si se lasa apoi fructele la racit .
Se scoate prajitura din forma , se aseaza pe un platou si se toarna deasupra fructele . Se lasa la rece timp de 2 ore sa se inchege glazura de fructe , se portioneaza , si se serveste.