autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
(forma diametrul de 22 cm), Blat biscuiti, 150 g biscuiti maruntiti, 150 g miez de nuca prajit si maruntit, 125 g margarina moale, Umplutura, 200 ml frisca lichida, o lingura de suc de lamaie, 2 linguri suc de portocale , coaja de portocala caramelizata, bucati mici de mandarine, un plic de gelatina(10 g), jeleul, sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort, Decor margine, 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.

Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.

Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si portocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul, dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cappuccino

Tort cappuccino

Pentru blat: Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

CREMA: -Într-un vas se amestecă făina, amidonul, zahărul și cacaua. -Se adaugă puțin

44 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • Blat biscuiti
  • 150 g biscuiti maruntiti
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 125 g margarina moale
  • Umplutura
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale 
  • coaja de portocala caramelizata
  • bucati mici de mandarine
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul
  • sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
  • Decor margine
  • 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Bezea cu peltea de gutui