autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
(forma diametrul de 22 cm), Blat biscuiti, 150 g biscuiti maruntiti, 150 g miez de nuca prajit si maruntit, 125 g margarina moale, Umplutura, 200 ml frisca lichida, o lingura de suc de lamaie, 2 linguri suc de portocale , coaja de portocala caramelizata, bucati mici de mandarine, un plic de gelatina(10 g), jeleul, sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort, Decor margine, 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.

Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.

Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si portocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul, dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Placinta de mere in forma de Trandafir

Placinta de mere in forma de Trandafir

Amestecati ingredientele pentru a obtine un blat (faina, unt, apa, zahar). Taiati blatul in bande

0 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Tort de biscuitii

Tort de biscuitii

Se face un sirop din apa,zahar, esenta de rom si vanilie. Se insiropeaza biscuiti cu sirop apoi

14 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • Blat biscuiti
  • 150 g biscuiti maruntiti
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 125 g margarina moale
  • Umplutura
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale 
  • coaja de portocala caramelizata
  • bucati mici de mandarine
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul
  • sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
  • Decor margine
  • 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata