Cheesecake cu caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu caramel

Ingrediente

  • Caramel:
  • 160 g zahar tos
  • 75 ml lapte/smantana lichida (30%grasime)
  • Crusta:
  • 150 g biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 50 g ulei de palmier/unt
  • Umplutura:
  • 600 g branza din iaurt
  • 3 oua medii
  • 65 g amidon din porumb
  • 35 g faina de grau
  • caramelul preparat anterior

Mod de preparare

Caramel:

Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta operatiune sa stai departe de cratita fiindca va stropi), amesteca si lasa-l la racit.

Crusta:

1. Pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixeaza-i pana cand ajung la o granulatie uniforma (sau ii poti pune intr-o punga rezistenta si zdrobeste-i cu un sucitor). Adauga uleiul de palmier/untul si amesteca bine.

2. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul 18 cm (cu fund detasabil), pune compozitia in ea si netezeste-o cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ajunga si pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.

Umplutura si asamblare:

1. Intr-un vas mixeaza bine branza cu caramelul.

2. Adauga ouale pe rand si mixeaza bine dupa fiecare.

3. Pune faina si amidonul si mixeaza pana la incorporare.

4. Scoate tava din frigider, toarna umplutura si introdu in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 50-60 minute. (Daca vrei sa nu-ti murdaresti cuptorul ai grija sa pui inca o tava dedesubt fiindca va curge ulei/unt)

5. O lasi sa se raceasca complet inainte de a o taia (preferabil 12 ore).

S-aveti pofta!

Nota: Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa, pentru 12-24 ore.

Poti folosi mascarpone sau ricotta in locul branzei din iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Rasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Bucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise