autor:

Maria Markov

» » Torturi

Cheesecake cu ciocolata

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2011

Ingrediente
Pt. blat:, 250gr bisciti, 125gr unt topit, 3 lg cacao, 2 lg zahar, Pt. crema:, 500 gr braza dulce (eu am folosit mascarpone), 8 lg zahar, 250gr ciocolata amaruie, 3 oua, 2 pliculete zahar vanilat, ciocolata pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta o puteti gasi accesand link-ul alaturat: http://www.justlovecookin.com/2010/12/cheesecake-cu-ciocolata.html; eu doar am testat-o, si ce a iesit ... mi-a depasit toate asteptarile in ceea ce priveste gustul, mai ales a eu sunt o amatoare de ciocolata!!

Biscitii se maruntesc (intr-un robot de bucatarie sau cu sucitorul) si se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si 2 linguri de zahar. Untul se topeste si se adaoga peste biscuiti. Se amesteca bine, iar rezultatul in asezam intr-o forma de tort cu peretii detasabili, pe care initial am unso cu unt. Se aplatizeaza aceasta compozitie in forma de tort cu ajutorul unei linguri.
In blogul de unde am preluat reteta este recomandat ca pe fundul formei de tort sa punem hartie de copt pentru a evita zgarierea acesteia cand taiem felii din cheesecake.
CREMA
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat si se adauga branza (branza nu trebuie sa fie rece pentru ca atunci cand se va adauga ciocolata topita, aceasta se poate intari; eu am incalzit cuptorul pt cateva minute si apoi am bagat cutia cu branza pentru 10 minute la incalzit).
Ciocolata am topit-o in bain-marie in 3-4 linguri de lapte si am lasat-o doar putin la racit, iar apoi am turnat-o peste branza si am amestecat bine.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza compozitiei de branza amestecand cu o lingura de jos in sus, ca la blatul de pandispan.
Compozitia astfel creata se toarna in forma de tort si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 1 ora.
Cand este gata, se scoate si se lasa la racit cateva ore bune, sau chiar pana a doua zi, tinandu-se la frigider.
Ornamentul am vrut sa-l fac exact ca in blog, dar nu am avut instrumentul necesar pentru a face liniile acelea de ciocolata, asa ca eu am topit o ciocolata alba, care, mi s-a parut ca nu e de ajuns, si am mai adaugat cateva bucatele de ciocolata amaruie si am imbracat suprafata tortului cu aceasta ciocolata. Am lasat la racit si, inainte de servire, am ras ciocolata peste tort, cu ajutorul ustensilei de curatat cartofi.
Tortul se tine la frigider.
E foarte simplu de facut. Costul vi se poate parea un pic cam ridicat (intre 35 si 40 lei), dar tortul acesta merita efortul!
Ca si timp pana la servire va pot spune ca preparatul si coptul o sa va ia cam 1 ora si jumatate, iar de asteptat pana se raceste si se imbraca in ciocolata, va dura de la cateva ore bune, pana chiar sa fie lasat peste noapte la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Preincalzim cuptorul. Pentru crusta, macinam biscuitii si ii amestecam cu unt. Ii presam pe fundul

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

    Foarte fina si apetisanta!*****

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2011

    Multumesc mult! :)

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2011

    Arata f bine! mi-ai facut pofta de ceva dulce cu ciocolata!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2011

      Arata.....mmm...mi-a venit apa in gura!O sa fac si eu!Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 250gr bisciti
  • 125gr unt topit
  • 3 lg cacao
  • 2 lg zahar
  • Pt. crema:
  • 500 gr braza dulce (eu am folosit mascarpone)
  • 8 lg zahar
  • 250gr ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • ciocolata pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Cetatea de ciocolata