autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Ingrediente
1280 g branza dulce de vaci, 200 g smantana (20% grasime), 170 g zahar, 2 oua (de tara am folosit eu), 3 lg faina, 100 g ciocolata amaruie, 2 picaturi esenta de pepene galben, , Glazura:, , 200 g ciocolata amaruie, 200 g smantana lichida, , Decor:, , fulgi de migdale, 50 g ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smantana si esenta, si mixeaza bine.



2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.



3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei spatule/linguri.



4. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min.



5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.



Glazura si asamblare:



1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.



2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, sub gratar pune un platou si toarna glazura deasupra prajiturii. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata.



Enjoy!



Nota: - in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.

- poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti este pe plac.

- carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

24 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

De preferat branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi.

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Ela , 27 februarie 2015

    Unde ati gasit esenta de pepene galben ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1280 g branza dulce de vaci
  • 200 g smantana (20% grasime)
  • 170 g zahar
  • 2 oua (de tara am folosit eu)
  • 3 lg faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 picaturi esenta de pepene galben
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de migdale
  • 50 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Brinzoaice