autor:

Alina

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu lapte

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
600 ml lapte, 4 lg faina, 25 g drojdie proaspata, 1/2 lg zahar, 1000 g faina de grau (+ 100-200 g pentru framantat), 200 ml smantana pentru frisca, 50 ml ulei, 1 lgt cu varf sare grunjoasa, Pentru uns:, , un galbenus de ou amestecat cu 2-3 lg lapte, mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min.

2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua, smantana pentru frisca si uleiul si framantam 10 minute, adaugand faina daca este necesar.

3. Punem aluatul, intr-un vas acoperit cu un prosop, la crescut 1h si 30 min intr-un loc caldut lipsit de curenti.

4. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

5. Impartim aluatul in doua si formam cate un cilindru din care taiem felii egale, pe care mai apoi le modelam sub forma unor bile.

6. Punem chiflele (la distanta unele de altele) intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la dospit 10 minute, ungem cu ou si presaram mac. Introducem in cuptor 40 minute la 190 grade C si inca 5 minte la 210 grade C.

7. Dupa ce s-au copt le scoatem, le ungem cu putina apa in care am pus o picatura de ulei, le acoperim cu un prosop curat si le lasam asa (cat timp putem rezista mirosului imbietor) pana cand se racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte praf

Chifle cu lapte praf

Intr-un castron se cerne faina,se adauga laptele praf,sare,o lingurita de zahar si drojdia inmuiata

3 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte si mac panini

Chifle cu lapte si mac panini

Laptele se amesteca cu drojdia, se adaugfa zaharul, uleiul, se amesteca bine pt a dizolva drojdia

5 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dora Stefanescu , 25 martie 2014

    CU CE POATE FI INLOCUITA SMANTANA PT FRISCA?

  • Dora_Stefanescu

    Dora_Stefanescu (Maestru bucatar) , 25 martie 2014

    CU CE POATE FI INLOCUITA SMANTANA PT FRISCA?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lg zahar
  • 1000 g faina de grau (+ 100-200 g pentru framantat)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt cu varf sare grunjoasa
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou amestecat cu 2-3 lg lapte
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Dora_Stefanescu

Dora_Stefanescu (Maestru bucatar)

CU CE POATE FI INLOCUITA SMANTANA PT FRISCA?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu marmelada