Chifle impletite a la Elisa

Timp pregatire
199 minute
Complexitate
medie
Chifle impletite a la Elisa

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 5 g sare
  • 550 g faina alba
  • 15 g lapte praf
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 ml lapte( pt glasat)
  • mac, susan(optional)

Mod de preparare

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit.

Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute.

Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional)

Se dau la cuptorul incalzit pina fac o creusta aurie.

Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise