autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle impletite a la Elisa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 octombrie 2009

Ingrediente
350 ml apa calduta, 3 linguri ulei, 5 g sare, 550 g faina alba, 15 g lapte praf, 15 g zahar, 5 g drojdie uscata, 50 ml lapte( pt glasat), mac, susan(optional)

Dificultate: Medie Timp: 3h 19 min

5 voturi

Mod de preparare

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit.
Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt.
Preincalzim cuptorul la 185 grade.
Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute.
Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional)
Se dau la cuptorul incalzit pina fac o creusta aurie.
Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle impletite a la Elisa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri pufoase cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Minciunele

Minciunele

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare. Adaugam coaja rasa de

26 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 mai 2012

    Sunt o bunatate iar aspectul e super !

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    ce bine arata super faine o sa incerc si eu

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Super, tebuie sa le fac si eu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Am salvat reteta, mai fetelor, Sidy, Cami, voi ma puneti la treaba, dar nu prea are cine sa pape atatea bunatati cat tot incerc ca nu suntem multi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Ce apetisante sunt....,parca le simt mirosul...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Felicitari,Sidy! Ieri,am facut reteta asta;sint f.bune chiflele astea.Pt.ca nu am masina de piine,am framintat manual;am folosit drojdie proaspata,nu uscata.Deasupra(dupa ce le-am uns cu lapte) am pus seminte de susan si niste seminte negre(aici se folosesc mult,se cheama "qazha"),nu stiu cum le spune in romaneste. Multumim Sidy de ideea cu innodatul ! Faceti ,gustosilor,gustoaselor,cu toata increderea aceasta reteta !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Cautind stroganoful,am dat peste chiflele astea;sint super . Felicitari,Sidy ! Nu stiu cum,mi-a scapat(reteta);am salvat-o si o voi face cit de curind;dar framintata cu mina. Merg sa caut stroganoful. Inca o data,felicitari !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Ce bune trebuie sa fie....arata super.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      MMMMMMMM CE REUSITE SUNT!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 19 min

5 voturi

Ingrediente

  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 5 g sare
  • 550 g faina alba
  • 15 g lapte praf
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 ml lapte( pt glasat)
  • mac
  • susan(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate iar aspectul e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi