Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua.
Pentru chifle se imparte aluatul in 9 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila dupa care se turteste si se aseaza in tava.
Pentru painici se imparte aluatul in 10 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila , se modeleaza lung si se aseaza in tava.
Ambele se lasa la crescut 20 minute in tava la loc caldut, dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins pentru 13 minute.
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii