autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle si painici

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010

Ingrediente
800 grame faina, 1/2 cub drojdie, 1/2 lingurita sare, 1 cana apa calduta, 50 ml ulei, , 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua.

Pentru chifle se imparte aluatul in 9 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila dupa care se turteste si se aseaza in tava.

Pentru painici se imparte aluatul in 10 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila , se modeleaza lung si se aseaza in tava.

Ambele se lasa la crescut 20 minute in tava la loc caldut, dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins pentru 13 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle si painici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

33 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Paine

Paine"floare" cu tarate si seminte

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam

12 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 800 grame faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Krapfen