Autor:
Ionutz (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010
Ingrediente
800 grame faina, 1/2 cub drojdie, 1/2 lingurita sare, 1 cana apa calduta, 50 ml ulei, , 1 ou pentru uns
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua.
Pentru chifle se imparte aluatul in 9 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila dupa care se turteste si se aseaza in tava.
Pentru painici se imparte aluatul in 10 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila , se modeleaza lung si se aseaza in tava.
Ambele se lasa la crescut 20 minute in tava la loc caldut, dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins pentru 13 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle si painici" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Taiem ciupercile in felii si le sotam intr-o tigaie cu ulei si catelul de usturoi. Sotam pana cand
16 voturi
6 comentarii
1h 20 min
Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale.
Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara
15 voturi
6 comentarii
35 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate