autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle si painici

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 noiembrie 2010

Ingrediente
800 grame faina, 1/2 cub drojdie, 1/2 lingurita sare, 1 cana apa calduta, 50 ml ulei, , 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua.

Pentru chifle se imparte aluatul in 9 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila dupa care se turteste si se aseaza in tava.

Pentru painici se imparte aluatul in 10 parti. Fiecare bucatica se framanta in forma de bila , se modeleaza lung si se aseaza in tava.

Ambele se lasa la crescut 20 minute in tava la loc caldut, dupa care se ung cu ou si se dau la cuptorul incins pentru 13 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle si painici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu trei feluri de branza

Pateuri cu trei feluri de branza

Se lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate,

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Croissante cu crenvursti

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 800 grame faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chec delicios glazurat