Chifle umplute cu ciuperci si branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chifle umplute cu ciuperci si branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina alba
  • 280 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura:
  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 50 g branza dulce
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 5 linguri de mac

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit la in 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.

Intr-un bol, se amesteca faina cu sarea.

Drojdia dospita se toarna peste faina si se amesteca usor adaugandu-se treptat si restul de apa calduta.

Se framanta cu mana si spre final se adauga si uleiul.

Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald pentru aproximativ o ora.

Intre timp se pregateste umplutura: Se taie ciupercile marunt si se pun intr-un bol, iar in alt bol se pune branza sfaramata.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa tapetata cu faina. Se pune faina si deasupra aluatului pentru a nu se lipi de sucitor.

Cu o cana de diametru mai mare, se decupeaza forme rotunde.

Se pune in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza si o lingurita cu varf ciuperci.

Se strang marginile cercului la mijloc si se apasa cu degetele sa se lipeasca, apoi se formeaza cu mana bile si se aseza cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Se procedeaza la fel cu fiecare.

Se lasa bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute, apoi tava se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru aproximativ 20-25 minute.

Se bate oul si se amesteca cu 2-3 linguri de lapte.

Chiflele trebuie sa fie usor rumenite deasupra.

Se scot se ung cu ou cu ajutorul unei pensule, apoi se presara mac si se lasa pana se mai racoresc.

Se pot servi calde sau reci.

Inspiratie: Timea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise