autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru sos - 250 g smantana, , 2 linguri zeama de lamaie, , coaja de la o lamaie, , 1/2 legatura cimbru, , 40 g seminte de dovleac, , sare, , piper., Pentru chiftelute - o ceapa, , 300 g cartofi, , o para mare (200 g), , un ou, , o lingura faina, , piper, , sare, , 3 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Sosul - Se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper.
Chiftelutele - Se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu fasole verde

Mancare de pui cu fasole verde

Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Orez cu pui

Orez cu pui

Puiul se spala si se portioneaza.Ungem carnea cu ulei,cam 2 lg,dupa care condimentam.Masam carnea

3 voturi    2 comentarii
47 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru sos - 250 g smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 legatura cimbru
  • 40 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper.
  • Pentru chiftelute - o ceapa
  • 300 g cartofi
  • o para mare (200 g)
  • un ou
  • o lingura faina
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor