autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru sos - 250 g smantana, , 2 linguri zeama de lamaie, , coaja de la o lamaie, , 1/2 legatura cimbru, , 40 g seminte de dovleac, , sare, , piper., Pentru chiftelute - o ceapa, , 300 g cartofi, , o para mare (200 g), , un ou, , o lingura faina, , piper, , sare, , 3 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Sosul - Se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper.
Chiftelutele - Se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
VARZA DULCE CU CIOLAN LA CUPTOR

VARZA DULCE CU CIOLAN LA CUPTOR

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca foarte subtire,precum taiteii

54 voturi    28 comentarii
3h 40 min
Mancaruri cu carne
Raţă pe varză

Raţă pe varză

Raţa se curăţă de ţepi, alte resturi rămase de la ciupelit. Se scot pulpele întregi, aripile

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru sos - 250 g smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 legatura cimbru
  • 40 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper.
  • Pentru chiftelute - o ceapa
  • 300 g cartofi
  • o para mare (200 g)
  • un ou
  • o lingura faina
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata