autor:

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru sos - 250 g smantana, , 2 linguri zeama de lamaie, , coaja de la o lamaie, , 1/2 legatura cimbru, , 40 g seminte de dovleac, , sare, , piper., Pentru chiftelute - o ceapa, , 300 g cartofi, , o para mare (200 g), , un ou, , o lingura faina, , piper, , sare, , 3 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Sosul - Se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper.
Chiftelutele - Se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru sos - 250 g smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 legatura cimbru
  • 40 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper.
  • Pentru chiftelute - o ceapa
  • 300 g cartofi
  • o para mare (200 g)
  • un ou
  • o lingura faina
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel