autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru sos - 250 g smantana, , 2 linguri zeama de lamaie, , coaja de la o lamaie, , 1/2 legatura cimbru, , 40 g seminte de dovleac, , sare, , piper., Pentru chiftelute - o ceapa, , 300 g cartofi, , o para mare (200 g), , un ou, , o lingura faina, , piper, , sare, , 3 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Sosul - Se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper.
Chiftelutele - Se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru sos - 250 g smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 legatura cimbru
  • 40 g seminte de dovleac
  • sare
  • piper.
  • Pentru chiftelute - o ceapa
  • 300 g cartofi
  • o para mare (200 g)
  • un ou
  • o lingura faina
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu vin