autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Chiftele de somon cu sos

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 cartof (225 g), taiat felii subtiri, 6 lingurite mustar de Dijon, 3 linguri marar proaspat tocat, 2 linguri otet de cidru, 1 lingurita zahar brun deschis, 2 linguri maioneza usoara, 1 lingurita coaja rasa de lamâie, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 1 conserva (420 g) somon roz, scurs, 2 linguri patrunjel tocat, 2 linguri pesmet simplu, 1 lingura ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-o oala mica cu apa fiarta se fierbe cartoful 7 minute sau pâna este fraged. Se scurge, se pune Într-un castron mare si se face piure. Se lasa deoparte sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Între timp, intr-un castronel, se amesteca 4 lingurite de mustar, mararul, otetul, zaharul brun si 2 linguri de apa. Sosul de mustar si marar se Iasa
deoparte.
4. În castronul cu cartoful piure se adauga maioneza, restul de 2 lingurite de mustar, coaja de lamâie si sucul de lamâie. Se adauga somonul si se amesteca. Din compozitie se formeaza 4 chiftele. Într-un castron putin adânc sau pe o hârtie cerata, se amesteca patrunjelul si pesmetul. Se dau chiftelele prin acest amestec, batându-le usor.
5. Într-o tigaie mare de teflon, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga chiftelete de somon si se prajesc 4 minute pe fiecare parte sau pâna când sunt fierbinti si crocante. Se servesc cu sosul de mustar si marar deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de somon cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav umplut, la cuptor

Pastrav umplut, la cuptor

Pestele se taie in zona pantecului, se curata de matze, solzi, se spala si se condimenteaza. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cartof (225 g)
  • taiat felii subtiri
  • 6 lingurite mustar de Dijon
  • 3 linguri marar proaspat tocat
  • 2 linguri otet de cidru
  • 1 lingurita zahar brun deschis
  • 2 linguri maioneza usoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 1 conserva (420 g) somon roz
  • scurs
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri pesmet simplu
  • 1 lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stavrizi la gratar