autor:

Gustos_Ro

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Chiftele din carne de pui in sos picant

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Ingrediente
Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture), , ½ kg carne de pui tocata, , ½ lingurita de seminte de chimion, , ½ lingurita de coriandru pudra (macinat), , ½ lingurita chimion pudra (macinat), , ½ lingurita de Garam Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara), , , , Ingrediente necesare pentru sos:, , 2 cepe, , 2 rosii, , 1 lingura smantana, , Ulei de porumb pentru prajit, , 1 baton de scortisoara, , 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir, , ½ lingurita de chilli rosu pudra, , 1 lingurita de coriandru pudra, , 1 lingurita chimion pudra, , 3 cuisoare, , 2 seminte de cardamon verde, , 1 samanta de cardamon negru, , 1/lingurita de turmeric, , Sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru Kofla Mixture:



Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine.



Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati). Chiftelele se prajesc in ulei de porumb.



Preparare sos:



Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei de porumb.



Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.



Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.



Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut. Se amesteca toate ingredientele.







Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de porumb, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.



Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.



Se servesc cu orez.



Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya (Arpis) si Kotanyi Romania.



Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr. 127 - 130, Bucuresti, sector 5.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de pui in sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Arme sfaramate

Arme sfaramate

Punem intr-o tigaie cartofii fierti si adaugam putin ulei si o jumatate de ceasca de apa si punem

2 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi

Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    VALENTIN , 02 martie 2017

    CE ESTE Pentru Kofla Mixture?

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)
  • ½ kg carne de pui tocata
  • ½ lingurita de seminte de chimion
  • ½ lingurita de coriandru pudra (macinat)
  • ½ lingurita chimion pudra (macinat)
  • ½ lingurita de Garam Masala (amestec de foi de dafin
  • seminte de chimion
  • scortisoara)
  • Ingrediente necesare pentru sos:
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 lingura smantana
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
  • ½ lingurita de chilli rosu pudra
  • 1 lingurita de coriandru pudra
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 3 cuisoare
  • 2 seminte de cardamon verde
  • 1 samanta de cardamon negru
  • 1/lingurita de turmeric
  • Sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

VALENTIN

CE ESTE Pentru Kofla Mixture?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca din cartofi si carne de curcan