Ingrediente
- 500g carne tocata(porc, vita, sau amestec), - un ou, - 4-5 catei de usturoi, - 2 felii de paine (inmuiate in lapte), - 3-4 linguri pasta de tomate, - un cub vita, - sare si piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
13 voturi
Mod de preparare
Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.
Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se formeaza o bila. Le puteti lasa asa sau le puteti apasa cu palmele cam 2-3 mm.
Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei cat sa se scufunde pana la jumatate.
Cand ati terminat de prajit toate chiftelutele, puneti o alta tigaie pe foc cu putin ulei in care puteti 2 catei de usturoi cu tot cu coaja.
Se indeparteaza cateii de usturoi cand au inceput sa se inmoaie, apoi se adauga pasta de tomate cu cubul de vita dizolvat in o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de zahar.
Se lasa la fiert cam 15-20 de minute, mai puteti adauga apa daca sosul scade. Puteti adauga o lingurita de faina sa ingrosati sosul. Se serveste cu piure de cartofi.
POFTA BUNA!!!
Lucia Gheorghe , 07 septembrie 2014
minunat si gustos
Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013
Bune de tot!