Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau apa si se stoarce. Toate se amesteca cu carnea macinata si se mai adauga usturoiul pisat, verdeata taiata marunt, oul, condimentele, se sareaza, se pipereaza si se omogenizeaza bine. Cel mai bine cu mana. Daca este prea moale se adauga si putin pesmet.
Se fac chiftelute rotunde care se coc in mult ulei incins, care se scot pe un servetel sa absoarba uleiul in exces.
Ceapa se taie pestisori si pentru 30 min se pune la macerat cu otetul si 2-3 linguri apa. Dupa se stoarce si se amesteca cu maioneza.
Maioneza impreuna cu ceapa se intinde pe un platou si deasupra se pun chiftelutele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii