autor:

Eugenia Bogdan

» » Aperitive

Chiftelute de dovlecei

Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
3 dovlecei mai mari, 3 catei de usturoi, 3 linguri gris, sare, piper, verdeata (marar si patrunjel), 1 ou, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Curatam si dam pe razatoare dovleceii. Ii amestecam cu o lingurita de sare si ii lasam cam zece minute sa-si lase apa, dupa care ii stoarcem foarte bine(eu i-am stors intr-un tifon).Adaugam oul, grisul, verdeata, usturoiul, piperul si amestecam. Potrivim compozitia de sare si incepem sa modelam chitelutele pe care le dam prin faina si le prajim in ulei.Le scoatem pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le servim reci alaturi de o salata de rosii. Sunt grozave!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute de dovlecei cu orez

Chiftelute de dovlecei cu orez

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca . Dovlecei

4 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Si eu am pregatit chiftelute din dovlecei dar am facut un sos din tomate mai consistent si le-am dat o fiertura in sos au iesit minunate.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Puiu , 17 iulie 2017

    Foarte bune. Fac și eu.

  • Fara foto

    Alexandra Corniciuc , 24 iunie 2015

    VORBA SOTULUI ,, BUNE BUNE SARACIILE ASTEA,,

  • Fara foto

    Alexandra Corniciuc , 24 iunie 2015

    SCUZE SUNT OBOSITA DUPA SCH 3 ,,SUPER,,

    • Fara foto

      Alexandra Corniciuc , 24 iunie 2015

      SUNT SEPER AM MAI FACUT .

    • Fara foto

      Sam Spade , 23 iunie 2015

      am facut sant bune

    • Fara foto

      Lavinia Melnic , 23 iunie 2015

      Ca sa se evite prajitul in ulei,am pus compozitia intr-o forma unsa cu ulei si am pus-o in cuptor.

    • DINCA

      DINCA (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      la mine se numesc TOCINEI.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Imi plac tare mult chiftelele de dovlecei. Ce frumos le-ai ornat.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Delicioase.Si eu fac la fel doar ca adaug pesmet nu gris.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Eugenia Bogdan
Prajitura Lintzer

Prajitura Lintzer

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Calim ceapa peste care adaugam carnea tocata picurind din cand in cand cate putin suc de rosii.Lasam

10 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt. Punem

204 voturi    32 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Nicoleta Puiu

Foarte bune. Fac și eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci la placa cu sos de otet