Autor:
gicuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 25 iunie 2015
Ingrediente
750 g dovlecei, , 250 g telemea de vaca, , 1 ou, , o legatura de marar, , 4 linguri pesmet, , 4 linguri faina, , piper, , sare(doar daca este necesar), , ulei pentru prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea. Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, oul , mararul tocat , faina , pesmetul,condimentam cu sare (doar daca este necesar) si piper, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o cratita cu ulei incins punem chiftelele cu lingura si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei. Le putem servi calde sau reci, simple, cu smantana sau mujdei de usturoi.
Riscu Valentina , 09 iulie 2015
Sunt foarte bune!Si eu fac!
Viorica Ficu , 09 iulie 2015
trebuie sa fie f bune