autor:

gicuta

» » Aperitive

Chiftelute din dovlecei si branza

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2015

Ingrediente
750 g dovlecei, , 250 g telemea de vaca, , 1 ou, , o legatura de marar, , 4 linguri pesmet, , 4 linguri faina, , piper, , sare(doar daca este necesar), , ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea. Dovleceii ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stoarcem bine. Punem intr-un castron dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, oul , mararul tocat , faina , pesmetul,condimentam cu sare (doar daca este necesar) si piper, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Intr-o cratita cu ulei incins punem chiftelele cu lingura si le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei. Le putem servi calde sau reci, simple, cu smantana sau mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute din dovlecei cu branza

Chiftelute din dovlecei cu branza

Dovleceii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare,la fel cartoful si ceapa. Usturoiul

11 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida Pane

Conopida Pane

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emi Ion , 04 iulie 2016

    Foarte bune, dar nu cu un ou. Eu a trebuit sa pun 3 oua pentru a nu se împrăștia compoziția în tigaie.

  • Fara foto

    Andronic Elenaandroni , 11 septembrie 2015

    se pot coace la microunde pe hartie de copt

  • Fara foto

    Paula Popovici , 13 iulie 2015

    foarte gustoase si consistente

    • Fara foto

      Riscu Valentina , 09 iulie 2015

      Sunt foarte bune!Si eu fac!

    • Fara foto

      Viorica Ficu , 09 iulie 2015

      trebuie sa fie f bune

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 750 g dovlecei
  • 250 g telemea de vaca
  • 1 ou
  • o legatura de marar
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri faina
  • piper
  • sare(doar daca este necesar)
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulouri de somon cu crema de branza