autor:

husni

» » Mancaruri cu peste

CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru chiftelute, -1 kg file de peste, -2 linguri patrunjel tocat, -2 linguri coriandru,verde,tocat, -1 ardei rosu,copt, -1 ardei iute, -50 g franzela, -1 lingura otet, -1/2 lingurita chimen turcesc(pudra), -1/2 lingurita ginger(pudra), -1/2 lingurita boia, -1/2 lingurita piper, -1 lingurita sare, -cca 200 grame masline fara os,umplute, sau nu, , , Pentru sos, -1 ceapa, -4 catei de usturoi, -sare,piper, -200 g ciuperci(conserva),sau proaspete.Se pun, intregi sau jumatati, -cca 100 g masline,fara os, -cca150-200 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 12h

18 voturi

Mod de preparare

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici.Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi.
A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o caisa.Asa se face toata compozitia;dintr-un kg de file,ies cam 45-50 de ciftelute(bile).Se prajesc f.putin;daca vi se par f. lipicioase,sau folositi un vas(in care prajiti),de care se lipesc,putin,dati-le prin faina,putin.Dupa ce se prajesc,se lasa de-o-parte,pe servetel,absorbant.
Se face sosul,asa:in ulei de masline,se prajeste ceapa,taiata pestisori;se pune apoi usturoiul(taiat mic,nu zdrobit);se prajeste putin;se pun ciupercile,apoi maslinele;se prajeste putin,totul;se pune putina apa,apoi sare si piper(dupa gust).
Cind da in clocot,se pun chiftelele,apoi frisca lichida si inca putina apa, daca e nevoie.
Se potriveste de sare,se pune intr-o tava,se da la cuptor.Dupa ce fierbe(in cuptor),se lasa la foc mijlociu cca 20-25 minute,nu mai mult.Se serveste fierbinte,cu garnitura ce va place.Eu servesc pestele,intotdeauna cu garnitura de cartofi(facuti in diferite feluri).
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor

Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor

Asez medalionul de rechin in vas de yena, uns cu ulei. Presar cu ceapa si usturoi taiate juliene.

7 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pește rasol

Pește rasol

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Apetisante!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    ce bune sunt!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Sunt delicioase!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Sigur voi incerca si eu aceasta reteta , toata familia este mare consumatoare de peste !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Delicioase. De gust nu ma vorbim.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Arata imbietor si cred ca sunt tare bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Sunt delicioase...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Yummy, ce bune trebuie sa fie!!

    • Fara foto

      husni , 30 septembrie 2009

      Multumesc,fetelor ! Incercati-le cu incredere;sint f.bune.............mai ales pt. cele care nu prea iubesc pestele(ca mine).

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Foarte bine arata ..............felicitari Cami.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Super, aspectoase, gustoase, felicitari Camelia.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Imi plac foarte mult, o bunatate!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Sigur am sa o testez draga Camelia. Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Daca sunt asa de bune precum arata si cred ca asa sunt este o reteta super?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

12h

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • -1 kg file de peste
  • -2 linguri patrunjel tocat
  • -2 linguri coriandru,verde,tocat
  • -1 ardei rosu,copt
  • -1 ardei iute
  • -50 g franzela
  • -1 lingura otet
  • -1/2 lingurita chimen turcesc(pudra)
  • -1/2 lingurita ginger(pudra)
  • -1/2 lingurita boia
  • -1/2 lingurita piper
  • -1 lingurita sare
  • -cca 200 grame masline fara os,umplute
  • sau nu
  • Pentru sos
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare,piper
  • -200 g ciuperci(conserva),sau proaspete.Se pun
  • intregi sau jumatati
  • -cca 100 g masline,fara os
  • -cca150-200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisante!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Crap de dunare copt