CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
medie
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • -1 kg file de peste
  • -2 linguri patrunjel tocat
  • -2 linguri coriandru,verde,tocat
  • -1 ardei rosu,copt
  • -1 ardei iute
  • -50 g franzela
  • -1 lingura otet
  • -1/2 lingurita chimen turcesc(pudra)
  • -1/2 lingurita ginger(pudra)
  • -1/2 lingurita boia
  • -1/2 lingurita piper
  • -1 lingurita sare
  • -cca 200 grame masline fara os,umplute
  • sau nu
  • Pentru sos
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare,piper
  • -200 g ciuperci(conserva),sau proaspete.Se pun
  • intregi sau jumatati
  • -cca 100 g masline,fara samburi
  • -cca150-200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici.Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi.

A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o caisa.Asa se face toata compozitia;dintr-un kg de file,ies cam 45-50 de ciftelute(bile).Se prajesc f.putin;daca vi se par f. lipicioase,sau folositi un vas(in care prajiti),de care se lipesc,putin,dati-le prin faina,putin.Dupa ce se prajesc,se lasa de-o-parte,pe servetel,absorbant.

Se face sosul,asa:in ulei de masline,se prajeste ceapa,taiata pestisori;se pune apoi usturoiul(taiat mic,nu zdrobit);se prajeste putin;se pun ciupercile,apoi maslinele;se prajeste putin,totul;se pune putina apa,apoi sare si piper(dupa gust).

Cind da in clocot,se pun chiftelele,apoi frisca lichida si inca putina apa, daca e nevoie.

Se potriveste de sare,se pune intr-o tava,se da la cuptor.Dupa ce fierbe(in cuptor),se lasa la foc mijlociu cca 20-25 minute,nu mai mult.Se serveste fierbinte,cu garnitura ce va place.Eu servesc pestele,intotdeauna cu garnitura de cartofi(facuti in diferite feluri).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise