autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Sosuri

Chisalita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Prune

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii. Se dau prunele prin masina de macinat apoi se pune pasta obtinuta la fiert pe foc mic , imvartind des , sa nu se prinda de fundul cratitei.
Daca prunele nu sunt destul de zemoase , se adauga putina apa.
Se lasa la fiert o ora, o ora jumatate. Se baga pasta in borcane .
Pe fundul unei oale se pune un prosopel peste care punem borcanele, adaugam apa si lasam sa fiarba 15 minute din momentul cand da in clocot.Lasam borcanele in apa calda pina se racesc, a doua zi. Apoi se pun in camara.
Sosul se serveste cu carne rasol si piure de cartofi.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Chisalita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
Pesmet picant ptr snitele

Pesmet picant ptr snitele

Se amesteca totul cu robotul de bucatarie pina este o compozitie uniforma.Se foloseste indata sau

7 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Nu am mai mancat chisalita de cand facea bunica. Ce buna era!!!

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Am inteles.

    • Fara foto

      Sidy , 31 august 2009

      Alina ...magiunul este gros , se poate unge pe paine ! Chisalita este ca un sos....mai moale( curge) !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Sidy, eu ii spuneam magiun la ce ai facut tu ! Dar sti cum este, cate bordeie atatea obiceie ! In oltenia ciselita este altceva .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Prune

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Magiunul era cu zahar.Asta cred ca e altceva.Si la mine chisalita este total altceva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta pesto