autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 octombrie 2010

Ingrediente
150-200 g slanina afumata, mai moale, 1 legatura patrunjel verde, 1 ceapa, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara petrecute la bunica dispre mama, intrun sat de pe valea Tarnavei Mari, aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se taiau bucatele mai mici si se facea chisatura pt ciorbe, sau se intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri. Dar sa va spun cum se face chisatura: pe un dog de lemn, sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chisatura ardeleneasca sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel

Chisatura ardeleneasca sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel

Pentru ca nu am avut unde sa incadrez acest preparat, l-am trecut la ,,Mancaruri cu carne,, desi

12 voturi    12 comentarii
10 min
Mancaruri cu carne
Bors cu ardei umpluti

Bors cu ardei umpluti

Se pune carnea intr-un castron, se adauga ceapa tocata marunt, rosiile cubulete sau pasate cu blenderul,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

    Constanata e chiar buna si mai sanatoasa decat mezelurile.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

    Mihaela11, ai dreptate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

    Asa este Mihai.

    • Fara foto

      Proca Constanta , 29 noiembrie 2013

      Pare buna,cred ca voi face si eu

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Superrrrrrrrrrrr! Noi cand mergeam in excursii facea mama pasta aceasta si adauga si 2 oua fierte tari pe care le trecea prin masina de carne cu slanina.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

      Si eu sunt din apropierea Blajului! Aşa făceam si noi chisătura! Bunicul avea 94 de ani. A fost în America, mânca de astea simple, muncea mult şi citea Biblia, dar şi ziarul! Mulţumim ca ne-ai amintit de copilărie... Recent, am mâncat lânga Sighioara niste sarmale foarte bune. Aveau chisătură şi ele!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Si bunica ne-a parasit la 84 de ani, iar si fratele ei avea 90. Fratii bunicului au trait si mai mult, pana la 98. Cel mai longeviv, zicea ca dimineata la trezire ii venea sa zboare. dejunul din diminetile de toamna era mamaliga rece cu struguri, sau paine de casa cu nuci.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Ai dreptate, Mariela! Cu slanina, ceapa , lactate cu grasimi 100% si un pahar de vin curat de buturuga, a trait bunica mea 98 de ani. N-a luat in viata ei vreo aspirina sau antinevralgic si n-a fost niciodata grasa. hahahaha

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 150-200 g slanina afumata
  • mai moale
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Constanata e chiar buna si mai sanatoasa decat mezelurile.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu muraturi prajite